Adevărul despre conservele de ton

Faptul că tonul înoată pe distanţe mari, înseamnă că acest tip de peşte care trăieşte în Oceanul Pacific a luat cu siguranţă contact cu radiaţiile care s-au răspandit la Fukushima. Este vorba despre tonul alb şi roşu care au o viaţă mai lungă, iar marea majoritate a conservelor de ton au în conţinut una dintre cele doua specii.

separator
Dupa ce vei Citi Asta, Te Vei Gandi de Doua ori Inainte sa mai Consumi Conserve de Ton

Radiaţiile de la Fukushima sunt în continuare o problemă serioasă. Azi în Oceanul Pacfic se scurg în fiecare zi în jur de 300 de tone de deşeuri radioactive datorită dezastrului care s-a produs. Toate deşeurile vărsate în ocean se vor depune pe fundul apei şi se vor menţine radioactive pentru mult timp de acum înainte, lucru ce va duce la afectarea întregului ecosisitem. 

Expunerea la radiaţii este extrem de periculoasă. În plus, tonul acumulează pe parcursul vieţii o cantitate însemnată de mercur toxic, care se va depune în carnea lui, ca urmare a poluării industriale, iar efectele secundare ale consumului sunt oribile: de la tulburări cognitive, precum şi probleme de coordonare, afectarea memoriei, dureri abdominale, greaţă, vărsături, până la apariţia problemelor mult mai grave de sănătate cum ar fi bolile cronice.

Sursa: secretele.com,

alte Articole interesante