Bolul de cereale de dimineață te poate îngrășa. Iată de ce!

Nu-i așa că ești convinsă că un bol de cereale este micul dejun perfect? Se pregătește rapid, este suficient de ieftin, și îți oferă și fibre, și calciu, și proteine. Dar dacă faci alegerile nepotrivite, cerealele pot contribui la îngrășare.

separator
Natalia Crigănuţă

Natalia Criganuţa,
instructor Unica Sport

Instructorul Unica Sport, Natalia Crigănuță, îți recomandă să eviți următoarele greșeli!

Bolul de cereale de dimineață te poate îngrășa. Iată de ce!1. Bolul tău de cereale este prea mare. Porția nu trebuie să depășească o cană. Dacă îți alegi un vas mai mare, poți ajunge să consumi peste 400 de calorii în loc de 120.

2. Te dai în vânt după nuci și semințe pentru că toate îți oferă grăsimi sănătoase, dar ele au și multe calorii. Două linguri de nuci ajung la 100 de calorii.

3. Fructele uscate oferă fibre, dar nu conțin apă și, prin deshidratare, devin hipercalorice. Folosește fructe proaspete deoarece au mai puține calorii.

4. Te-ai îndrăgostit de laptele degresat! Cu cât laptele are mai multe grăsimi, cu atât are mai multe calorii. Deci, dacă alegi laptele degresat, scazi la 90 de calorii, pare o diferență mică dar, în timp, caloriile se adună.Bolul de cereale de dimineață te poate îngrășa. Iată de ce!

5. Iubești cerealele pentru copii! Sunt dulci și gustoase, dar au tone de zahăr și o valoare nutrițională foarte mică, ceea ce înseamnă că ți se va face o foame de lup după o oră de la micul dejun.

Ai grijă să-ți măsori porția de cereale și nu folosi un bol fără fund.

alte Articole interesante