Pasca, în combinaţie cu sărmăluţele, piftia şi mielul de Paşti îţi fac din ochi şi te îndeamnă să guşti?
Cele care au slăbit şi s-au subţiat pe parcursul postului s-ar putea întreba: “Merită tot efortul depus?”
100 de gr de pască sau înseamnă plus 330 de calorii.
O bătută de 100 de gr de carne de porc punctează 350 calorii.
Cel mai nevinovat pe masa festivă pare a fi drobul de miel, care este bogat în proteine şi sănătos, dacă nu-l combini cu pâine. În momentul, în care nu te poţi limita doar la o felie de pască, gândeşte-te că aceasta face cât o oră istovitoare la sală. Ce să mai comentezi, dacă la felie mai adăugăm nişte sărmăluţe? Cu atât mai mult că nimeni nu se apucă să calculeze câte bucăţi bagi în stomac. Ouăle roşii sunt şi mai greu de digerat. Indigestia acută este inevitabilă. Stomacul se va transforma într-o ladă de gunoi. Acum puteţi face un calcul, cât te costă în kg pofta de mâncare de la Paşti. Minimum 3 kg pe abdomen, fese şi nu doar.
De Paşti doar gustăm…astfel nu ne îngrăşăm
Cele scrise anterior, nu sunt menite să bage frica în gurmanzi. Este o informaţie ce atenţionează. Pentru toate cele expuse, există o soluţie.
Nu vei adăuga catastrofal în greutate, dacă te vei limita la o felie subţire de pască. În acest caz renunţă să o consumi cu suc sau un pahar de vin, care înseamnă iarăşi calorii inutile. Plus la asta, alcoolul blochează arderea grăsimilor, provocând şi mai mult senzaţia de foame.
Dacă tot îţi amăgeşti conştientul cu ideea că Paştele merită orice răsfăţ culinar, limitează-te doar la bucatele pascale. Evită salamurile şi salatele pe bază de maioneză. Cu atât mai mult că ultimele pot deveni toxice pentru organism în a doua zi de Paşte.
Ai grijă de nivelul glicemiei. Pledează pentru bucatele ce conţin proteine.
Este binevenit să combini drobul cu multe legume.
Pacienţii cu diabet pot profita de o felie de pască sau cozonac care nu are o umplutură consistentă. Evitaţi cozonacul cu multă nucă.