Cele mai bizare, dezgustătoare şi periculoase diete din lume

De-a lungul anilor, doamnele, în special, au ţinut diete care mai de care mai nebuneşti şi mai lipsite de logică, de la ingestia chisturilor de tenie, un parazit care odată ajuns în organism absoarbe mâncarea, sau chiar băuturile pe bază de hormoni din… placentă, despre care unele vedete afirmă că ar face minuni pentru siluetă.

separator
RTY

Despre toate acestea vom vorbi mai pe larg în rândurile ce urmează.

Dieta cu ţigări, preferata topmodelelor

Apă şi tutun, aşa ar putea fi descrisă pe scurt aşa-numită dietă a topmodelelor, care se poartă chiar şi astăzi printre frumoasele de pe podium. Însă acest regim drastic nu este o noutate, deoarece originile acestei diete încep chiar din anii ’20, când producătorii de tutun de pe acele timpuri îşi promovau produsul cu promisiunea că slăbeşte, graţie substanţei-minune numită nicotină, care are proprietatea de a suprima apetitul. A existat chiar şi un slogan sugestiv al brandului Lucky Strike, care sună în felul următor: „Reach for a Lucky instead of a Sweet!” (Fumează un Lucky în loc să mănânci ceva dulce!). Se pare că această strategier de marketing a dat cu adevărat rezultate, vânzările crescând în scurt timp cu peste 200%.

Însă, ce face din dieta cu ţigări o opţiune nesănătoasă? Cu siguranţă sunteţi conştieţi de efectele negative ale fumatului asupra organismului, nu mai e loc de îndoială că ţigara ne expune unui risc crescut de cancer pulmonar, boli de inimă, impotenţă, osteoporoză şi multe alte afecţiuni care sunt declanşate de acest viciu.

Aşadar, deşi nicotina poate într-adevăr să mai taie din senzaţia de foame, reacţiile negative asupra corpului sunt cu mult mai grave atunci când tragem din ţigara ticsită cu peste 4.700 de substanţe chimice, dintre care peste 60 au potenţial cancerigen.

dieta fumat

Dieta Prolinn sau siropul miraculos care te slăbeşte şi te… omoară

siropÎn urmă cu aproape 40 de ani, medicul american Roger Linn a scos pe piaţă şi a promovat, spune el, un sirop-minune pe bază de coarne, piele, tendoane şi oase de animale tratate cu diverse substanţe chimice şi coloranţi care, chipurile, ar fi extrem de benefice în procesul de slăbire.

Dar ce presupunea, mai exact, această dietă? Ei bine, această dietă absurdă însemna să te înfometezi, deci să nu mănânci absolut nimic timp de 2 săptămâni, şi să bei zilnic câte un pahar din băutura “specială” cu ingredientele mai sus menţionate. Deşi pare incredibil şi greu de crezut, între 2 şi 4 milioane de persoane au urmat această dietă absurdă, însă partea proast este că peste 60% dintre acestea au suferit ulterior un atac de cord, ca urmare a privării organismului de nutrienţi şi vitamine, fără de care organismul nu poate funcţiona.

Maria Callas, frumuseţe nemuritoare cu ajutorul dietei cu tenie

Secolul XX a fost marcat de fel şi fel de diete absurde şi nefireşti, printre acestea numărându-se şi celebra dietă cu tenie. Aceasta presupune ingestia unor chisturi de tenie, paraziţi care odată ajunşi în intestine absorb mâncarea şi care pot ajunge până la 9 metri lungime. Deşi, într-un final, scopul acestei diete este atins, cel care se încumetă slăbind în mod vizibil, însă nu şi la modul sănătos, trebuie să ştiţi că există reacţii adverse grave precum greaţă, vărsături, dar şi risc crescut de a face meningită, epilepsie sau chiar demenţă, ca urmare a faptului că parazitul se poate deplasa nestingherit în organism, putând ajunge chiar şi la creier, unde perturbă grav sistemul nervos.

Din fericire, această dietă a fost interzisă de către Food and Drug Administration şi este ilegal să fie practicată, deşi există încă voci care susţin că unele persoane încă mai apelează la această dietă extremă.

tenie

Fructarianismul şi oboseala

După cum bine sugerează şi denumirea, fructarianismul presupune consumul exclusiv de fructe, uneori şi de seminţe sau oleaginoase, cum sunt migdalele, cajuul, fisticul etc. Însă, ceea ce face din această dietă, pentru unii chiar un stil de viaţă, un mod periculos de a slăbi este privarea organismului de toate celelalte categorii de subtanţe nutritive, minerale şi vitamine pe care le găsim în legume, cereale şi carne. Doar prin consumul de fructe, nu este asigurat necesarul optim de acizi graşi şi vitamina B12 de care corpul are nevoie pentru a funcţiona normal, astfel că se poate ajunge foarte uşor la anemie.

Potrivit specialiştilor de la Universitatea Columbia, dieta pe bază de fructe nu asigură suficient fier, proteine, zinc, vitamina D şi calciu organsimului, iar rezultatul va fi oboseala cronică, riscul crescut de a face diverse boli, din cauza sistemului imunitar slăbit,  şi apariţia osteoporozei.

Printre vedetele care au cochetat cu această dietă se numără şi frumuşelul actor Ashton Kutcher, care a sfârşit într-un final la urgenţe cu dureri groaznice de stomac.

Dieta hCG şi riscul crescut de cancer ovarian

Această dietă presupune consumul zilnic a cel mult 800 de calorii, ceea ce este extrem de nesănătos, şi injectarea sau aplicarea de unguente topice pe bază de… hormoni hCG care se găsesc în mod natural în urina femeilor însărcinate sau în placentă, şi care au rolul de a „hrăni” uterul. Aceşti hormoni pot fi direct înjectaţi în circuitul sangvin, pot fi ingeraţi sub forma unor pilule sau pur şi simplu aplicaţi la suprafaţa pielii prin intermediul unei creme-spumă specială care permite pătrunderea rapidă a acestora în organism.

dietaAstfel de proceduri pot fi extrem de costisitoare, o singură porţie de hormoni hCG ajungâng să coste chiar şi 1.000 de dolari. America este ţara cu cele mai multe persoane care se înghesuie la cabinetele medicilor şi clinicilor de slăbire în speranţa că această dietă hCG le poate scăpa de kilogramele în plus. Din păcate, însă, există şi versiuni mai ieftine comercializate în mediul online, care pot pune cu adevărat în pericol viaţa celor care le cumpără.

Dieta hCG a fost inventată de un medic din Europa la sfârşitul anilor ’50 şi se baza pe faptul că injectarea cu hCG va duce la suprimarea apetitului şi pierderea a cel puţin 500 de grame pe zi, însă nu ţinea cont de faptul că restricţia calorică extremă, dusă aproape de înfometare, poate dezechilibra grav organismul şi poate favoriza apariţia multor complicaţii şi boli.

În plus, nu există niciun studiu ştiinţific care să ateste eficacitatea acestui hormon în procesul de slăbire, kilogramele fiind pierdute mai degrabă în urma alimentaţiei sub limita normalului, care poate pune în pericol funcţionarea corectă a organismului şi poate crea un dezechilibru sever de minerale şi vitamine în corp, cu urmări dezastruoase asupra sănătăţii. În schimb, există dovezi că acest hormon hCG ar putea fi asociat cu o suprastimulare ovariană, ceea ce poate constitui un semnal de alarmă şi un pericol real de instalare a cancerului ovarian, afecţiune cu o rată de supravieţuire extrem de scăzută.

Sursa

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Lilu, Olga Manciu, Silvia Radu și Diana Guja: despre cum e să fii o mamă bună
Articolul anterior
Un nou sezon ”Slăbește Sănătos”! 4 femei pentru prima dată vin la sală
Articolul următor