E. Coli și Salmonella, depistate în cârnăciori de producție autohtonă!

Produse alimentare infectate cu E. coli și salmonella, nitrați și pesticide au fost depistate în urma controalelor efectuate de către specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

separator

nnnÎn urma cercetărilor de laborator efectuate, pe parcursul lunii noiembrie, au fost descoperite o serie de neregularități, precum faptul că în cârnăciorii din carne de vită și porc, dar și în brânza de vacă sunt bacterii E. coli.

capturavTotodată, în carnea tocată de găine au fost identificate colonii aerobe, iar în nutrețul combinat pentru păsări – salmonella agona.

În dovlecei, cartofi, ridiche, varză, vinete și sveclă roșie din Republica Moldova au fost găsite reziduuri de nitrați, iar în portocalele de import – reziduuri de pesticide.

capturaDe asemenea, pe parcursul lunii noiembrie, au fost efectuate încercări de laborator în cadrul Programului Național de monitorizare a reziduurilor în produsele de origine vegetală și Programul național de supraveghere și monitorizare în domeniul  sănătății plantelor, siguranței alimentelor și  furajelor  pentru anul 2016.

În urma cărora au fost depistate reziduuri de pesticide în furaje – 17 probe, contaminare radioactivă în nutrețuri – 22 probe, dar și reziduuri de nitrați – 12 probe.

alte Articole interesante