Hidratează-te corect, pentru a slăbi eficient!

Este bine cunoscut faptul că apa te hidratează şi ajută organismul să elimine  toxinele  acumulate, dar lista de beneficii este mult mai mare.

separator

Apa reglează metabolismul, îţi dă senzaţia de saţietate și   prin urmare, te ajută să slăbeşti, sporeşte activitatea creierului, îţi suplineşte necesarul de energie, reglează temperatura corpului, lubrifiază articulaţiile şi ajută la reducerea durerilor, îţi asigură buna funcţionare a organismului şi lista ar putea continua.

Cât de multă apă trebuie să consumi  zilnic?

În mod normal, un om pierde aproximativ 10 pahare de apă pe zi. În zilele cu o activitate mai sporită, organismul are capacitatea de a elimina şi un litru de lichide pe oră. Tocmai din acest considerent, cantitatea de apă trebuie reastabilită, ca să eviţi deshidratarea organismului.

Nutriționiștii  ne  recomandă să bem lichidele raţional, doar astfel vom obţine rezultate. Calculul se face după o formulă simplă. Vezi câte kg ai în greutate. Această cifră o înmulţeşti la 31  şi vei avea cifra în grame  a cantităţii de apă ce trebuie să o consumi zilnic. De exemplu: în cazul în care cântăreşti 70 de kg, această cifră înmulţită la 31=2170 gr ceea ce înseamnă 9 pahare de apă a câte 250 gr fiecare.

În mediu ar fi 8-12 pahare de apă pe zi. Dacă duci un mod de viaţă activ şi faci sport, atunci vei avea nevoie de o cantitate şi mai mare.

Ar putea să-ţi pară că această cantitate de apă este exagerată şi greu de consumat, dar începe treptat cu doar câteva pahare pe zi, iar în timp, organismul se va adapta şi-ţi va fi mult mai uşor.

Fructele şi legumele, la fel sunt o sursă de lichide. Exclude apa gazată şi lichidele pe bază de cofeină, acestea sporesc necesitatea organismului în lichide.

Nu aştepta să ţi se facă sete. În clipa, în care creierul îţi trimite semnal să bei apă, atunci organismul tău este deja deshidratat. Iar dacă în timpul antrenamentelor nu te hidratezi intensiv, eficacitatea acestora scade cu 5-10%. Regula de aur e să ai grijă să-ţi hidratezi organismul la timp. Atunci eficacitatea  procesului de slăbire va fi mai mare.

Cu cât mai multă apă consumi, cu atât mai repede organismul o asimilează şi o elimină luând cu ea grăsimile şi toxinele. Astfel asigurând o activizare a metabolismului. În cazul, în care consumi puţine lichide , apa se acumulează în organism, în organe şi ţesuturi, provocând creşterea masei corporale. Iată de ce te poţi simţi balonată şi greoaie.

Învaţă să bei corect lichidele!!!

Este demonstrat că noaptea organismul are proprietatea să piardă multe lichide. Tocmai din acest considerent, dimineaţa, când te trezeşti,  cu o oră înainte de micul dejun, încearcă să dezvolţi în tine obiceiul de a consuma un pahar de apă călduţă cu o felie de lămâie.

Ţine la îndemână o sticlă de apă în geantă, maşină, pe masă. Fă-ţi o regulă: niciodată nu lăsa paharul gol, cum l-ai băut,  umple-l imediat. Între mese bea o ceaşcă de ceai verde combinat cu un fruct suculent.

Ce fel de prânz fără felul întâi? Dă preferinţă ciorbelor de legume. Înainte de fiecare masă, nu uita să  bei un pahar de apă. Seara, din nou te poţi  hidrata cu un ceai de soc sau tei. Kilogramele în plus vor dispărea, în schimb, vei  avea conturul mult aşteptat al siluetei.

Text: Olga Chirica

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Un cercetător a inventat îngheţata care îşi schimbă culoarea în timp ce este mâncată. Ce conţine? (FOTO)
Articolul anterior
Lilu a dezvăluit secretul siluetei sale de invidiat!
Articolul următor