Secretele de frumuseţe ale actriţei Audrey Hepburn! Vezi ce o făcea să se menţină tânără

Fiul actriţei, Luca Dotti, a dezvăluit recent mai multe secrete din viaţa mamei sale. Se pare că frumuseţea efervescentă şi chipul iradiant, cu care a strălucit în rolurile sale, Audrey Hepburn le-a alimentat din interior. Actriţa era foarte intresată în a duce un mod viaţă sănătos, potrivit fiului său.

separator

Collage

Cu ocazia lansării unei cărţi de bucate proprii Audrey at Home, Luca Dotti povesteşte în cadrul unui interviu şi despre calităţile actriţei, făcând totodată publice câteva poze cu aceasta. Fiul său o descrie ca fiind un om bun la suflet, optimist, o persoană foarte sinceră şi deschisă.

Collage2Deşi cancerul apendicular pe care l-a suferit la vârsta de 63 de ani i-a fost fatal, Audrey Hepburn a fost mereu o persoană  pasionată de obicieiuri sănătoase, spune Luca. ,,Ea nu era obsedată de creşterea muşchilor,  de tehnici de meditaţie sau alimente pure. Mai degrabă, ea ducea un mod de viață sănătos, pentru că acest lucru o făcea fericită’’, povesteşte fiul actriţei.

Hidratarea este cheia

„Ea insista atât de mult ca cei din jurul său să bea apă cu regularitate. Ea folosea apa şi consuma o mulţime de legume în acelaşi timp’’.

Prepara şi consuma bucate în funcţie de sezon

„Mereu era în căutarea legumelor de sezon disponibile la piața noastră mică din Elveția. Audrey avea o viziune foarte sănătoasă cu privire la simţurile sale şi nicioadă nu i-a fost frică de îmbătrânire. Desigur, îşi făcea griji pentru că îi apăreau unele riduri sau fire albe, însă îşi adora anii, vârsta’’.

c1641360-b5f9-0131-7efb-1257ecb82302

Avea zile de ,,detox”

,,În zilele de detoxifiere, îi plăcea să consume doar fructe, legume, iaurt şi apă. Când se întorcea din călătoriile din Africa și era epuizată, asta făcea’’, dezvăluie Luca.

Nu era vegetariană, însă mânca carne în doze mici

„Mama mea nu a fost o vegetariană, ea consuma carne, dar foarte puțin, în doze mici. Îmi amintesc odată, casa noastră fiind la curte, despre ideea de a creşte pui și iepuri. Și mama s-a uitat la mine, asta e o idee bună, dar cine o să-i sacrifice? Așa că, am crescut cartofi în loc. Ea consuma 80 la sută în meniu fructe și legume”, spune Luca Dotti.

(Audrey, acasă în Elveția, cu un prieten apropiat)62d262016bc13c0b6ddca5bca00ce680

Aprecia lucrurile simple

,,Reţeta sa preferată erau pastele cu sos de tomate. Consuma asta mai ales când venea din călătorii, poate cu puţin morcov în sos de tomate’’.

(Audrey la pescuit cu un prieten de familie)

887da8b5511d28c43af1993d72058720

Pofta de viaţă a menţinut-o tânără

„Ea avea mai mult decât o viziune pozitivă asupra lucrurilor. Era înzestrată cu puţină naivitate, de fată tânără. De fiecare dată când descoperea ceva nou, manifesta nişte emoţii de copil. Niciodată nu îşi făcea griji pentru sine, fiind mai mult preocupată din cauza altora, din cauza noastra, a copiilor. Era o fire extrem de optimistă, ce trăia clipa. Chiar şi atunci când s-a îmbolnăvit şi stătea ţintuită la pat, spunea: Oh, când am să mă fac bine, trebuie să mergem în Australia! E atât de frumos acolo.”

Adora cartofii

,,Cartofii erau pâinea și untul ei. Uneori uităm, însă ea era olandeză, astfel încât cartofii au fost mare parte din dieta ei. Și tatăl ei era irlandez.’’

Nu a permis niciodată să-i ajungă faima la cap

,,Când mama s-a mutat la casa din Elveția, într-un sătuc, foarte mic, toată lumea se aștepta ca ea să coboare dintr-un Rolls-Royce sau Mercedes. Mama a avut o viață mai mult decât o istorie, o viaţă plină. Nu am văzut sentimente de regret în ochii ei’’, dezvăluie fiul actriţei.

(actriţa Audrey Hepburn la înot)06320014224ba9a6e4ac00728d94384e

1231231875_kinopoisk_ru-audrey-hepburn-499290_thumb5

Ce să mănânci dimineaţa ca să slăbești pe parcursul zilei

Dacă îți dorești să slăbești trebuie să ai mai grijă ce mănânci dimineața. Un mic dejun sănătos te poate ajuta să scapi de burtă, oferindu-ți o stare de bine. Astfel, dacă vrei să fii în formă dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine şi foarte puţini carbohidraţi, scrie unica.ro.

1. Nucile, alunele de pădure, migdalele sau caju sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun ideal, mai ales dacă nu ai timp să îți gătești ceva, fiind pe fugă. Acesta conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti.

2. Și avocado este perfect pentru un mic dejun sănătos. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.

3. Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine. şi proteine. În plus, se gătesc foarte repede. Poți adăuga câteva legume crude şi ai obţinut micul dejun ideal. Atenție însă, evită ouăle prăjite dimineața deoarece uleiul îngrașă. 

4. Lactatele sunt potrivite la micul dejun. Iaurtul, brânza sau o combinaţie de brânză şi smântână, îţi poate asigurai necesarul de calciu şi proteine pentru întreaga zi.

6. Seminţele sunt sățioase și sănătoase. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă.

7. Și peștele face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune şi conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.

8. Legumele te vor ajuta să te saturi cu puține calorii. Dimineața poți mânca roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei sau morcovi.

Alimentul adorat de majoritatea tinerilor, dar care distruge silueta. Conține o groază de calorii

Nutriționista Mihaela Bilic a declarat că culciurile și sucurile „zero zahăr” sunt foarte periculoase pentru sănătate și că au multe calorii. Deserturile de tipul „zero zahăr” au început să câștige tot mai mult teren și în România, dar medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția că acestea, de fapt, sunt periculoase pentru siluetă, potrivit Gândul.ro.

Mihaela Bilic atrage atenția că aceste produse nu ajută la slăbit, având exact același număr de calorii ca variantele cu zahăr.

„Chiar dacă scrie «zero» zahăr, conțin multe calorii! Foarte mulți consumatori mănâncă relaxați dulciuri pe care scrie ZERO zahăr cu credința că au zero calorii. Fals, greșit, e o mare păcăleală!

Cine are răbdare și ochi buni ca să citească eticheta? Dacă am face asta, am observa cu stupoare că numărul de calorii este identic cu al produselor cu zahăr clasic! Eu nu m-am lăsat și iată ce am aflat: biscuiții au 430 cal/100g, ciocolata 480 cal, iar napolitanele 460, adică 100 cal/bucată …ceea ce este enorm pentru un produs care se vrea fără zahăr. Despre ingrediente nu mai vorbim, între 30 și 40% maltitol, ulei de palmier din plin și un gust dubios. Nu e de mirare că oamenii evită produsele cu îndulcitori!”, spune nutriționista.

Ce beneficii are ciocolata neagră, spre deosebire de cea cu lapte

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată neagră. Acest desert, consumat în cantități mici, poate fi benefic pentru scăderea tensiunii arteriale și pentru diminuarea riscului apariției unei boli care afectează tot mai multe persoane, scrie digi-world.tv.

Ciocolata neagră ar putea avea beneficii în prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, arată un nou studiu publicat în Jurnalul britanic de medicină, citat de People. S-a constatat că participanții care au mâncat cinci sau mai multe porții de ciocolată neagră pe săptămână au avut un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2, cu 21% mai mic decât cei care consumau aceeași cantitate de ciocolată cu lapte. Mai mult, consumul de ciocolată cu lapte, dar nu şi de ciocolată neagră, a fost asociat cu creşterea excesivă în greutate pe termen lung: un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii cronice.

„Am fost surprinşi de împărţirea clară între impactul ciocolatei negre şi al celei cu lapte asupra riscului de diabet şi asupra gestionării greutăţii pe termen lung”, a precizat lectorul univ. dr. Qi Sun, profesor în cadrul departamentelor de nutriţie şi epidemiologie de la Harvard.

Chiar dacă ciocolata neagră şi cea cu lapte au un nivel similar de calorii şi grăsimi saturate, se pare că polifenolii din ciocolata neagră ar putea compensa efectele grăsimilor saturate şi ale zahărului asupra creşterii în greutate şi a diabetului, spun cercetătorii.

„Pentru oricine iubeşte ciocolata, constatările sunt o reamintire a faptului că a face alegeri mici, cum ar fi alegerea ciocolatei negre în locul ciocolatei cu lapte, poate face o diferenţă pozitivă pentru sănătate”, a precizat cercetătorul Binkai Liu, care este autorul principal al studiului publicat în The BMJ.

Studiul a inclus date pe o perioadă mai lungă de 30 de ani, de la 192.000 de participanţi care nu aveau diabet când au început să-şi raporteze obiceiurile alimentare.

Nu este primul studiu în care ciocolata neagră este considerată de specialiști sănătoasă și benefică. Compușii din cacao sunt legați de o bună sănătatea a inimii, conform unei cercetări din 2015. Un studiu anterior, din 2005, a spus că acest tip de desert este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sensibilității la insulină și scăderea tensiunii arteriale la persoanele sănătoase.

Aceste beneficii pentru sănătate se datorează în mare parte flavonoidelor, compușii bioactivi găsiți în plante, care declanșează producția de oxid nitric, ce dilată vasele de sânge și astfel scade tensiunea arterială. 

În ciuda dovezilor tot mai numeroase privind beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate, oamenii de știință care au realizat studiul recomandă interpretarea rezultatelor cu precauție. De asemenea, este important de reținut că doza e foarte importantă. Participanții la studiu au consumat până în 30 de grame de ciocolată neagră pe zi.

5 motive ascunse care îţi provoacă poftă intensă de dulce
Articolul anterior
Tatiana Vornicescu e omagiată. Ce surpriză i-au făcut colegii de breaslă!
Articolul următor