Top 10 alimente sănătoase pentru femei

Alimentaţia este esenţială pentru femeia care îşi doreşte să fie robustă, plină de energie, tinereţe şi farmec. Iată zece alimente cu beneficii valoroase pentru o femeie căreia îi place să se simtă minunat.

separator
646x404

1. Fasolea roşie
Inclusă în această listă datorită conţinutului înalt de compuşi antioxidanţi, proteine, folaţi, vitaminele grupului B, fibre, mangan, cupru, kaliu, mgneziu, fier, zinc, seleniu, calciu, carbohidraţi complecşi. Consumul de fasole roşie combate osteoporoza, îmbătrânirea prematură, stimulează creşterea părului, reduce riscul de cancer.
Recomandat: 3 porţii (volum de 240ml) de fasole roşie pe săptămână.

2. Sardinele
Sardinele sunt o sursă bogată de vitamina D, E, B, mai ales B12, calciu, seleniu, fier, magneziu, zinc, cupru, dar şi acizi graşi Omega-3. Sardinele, dintre specii de peşte, sunt cele mai bogate în calciu, iar somonul – în acizi graşi Omega-3, inclusiv acid DHA, esenţial pentru o sarcină sănătoasă, păr viguros, piele catifelată, lupta contra depresiei, protecţia împotriva bolii Alzheimer și cancerului. Proteinele şi vitamina D, calciul asigură un sistem osos puternic, sporesc imunitatea.
Recomandat: cel puţin două porţii de peşte, inclusiv gras, pe săptămână.

3. Spanacul
Frunzele verzi de spanac sunt o sursă minunată de vitamina A, K, C, acid folic, mangan, magneziu, calciu, fier, kaliu, dar şi luteină – nutrient esenţial pentru vedere. Spanacul îngrijeşte, în special, dantura, previne osteoporoza, anomaliile fătului, înlătură oboseala, creşte imunitatea.

4. Nucile
Sunt încărcate în proteine, fibre, vitaminele grupului B, cupru, zinc, calciu, fier, mangan, magneziu, seleniu, acid folic, acizi graşi esenţiali Omega-3. Îmbunătăţesc funcţiile creierului, memoria, menţin elasticitatea vaselor, previn căderea părului, întăresc unghiile, cresc imunitatea, datorită conţinutului înalt de zinc, sporesc fertilitatea, reduc riscul de cancer la sân.
Recomandat: cantitatea unui pumn propriu de miez de nucă zilnic.

5. Morcovul
Un aliment cu acţiune puternic antioxidantă datorită conţinutului înalt de vitamina A şi E, calificate drept vitaminele femeilor, întrucât previn îmbătrânirea precoce a organismului, formarea ridurilor, păstrează vederea, protejează de cancer.

6. Ovăzul
Cereală cu un conţinut înalt de fibre, solubile și insolubile, vitaminele grupului B, acid folic, mangan, fier, zinc, calciu, cupru, magneziu. Ovăzul este deosebit de important pentru controlul sănătos al greutăţii, funcţionarea normală a intestinului şi sănătatea fanerelor, prospeţimea tenului.
Recomandat: zilnic cereale integrale în meniu; sunt recomandate 25 -30g de fibre dietetice/zi, cât s-ar conţine în 400-500g de ovăz.

7. Iaurtul
Este bogat în proteine de înaltă calitate şi calciu, benefice pentru oase şi unghii, probiotice – care ajută la funcţionarea sănătoasă a intestinului şi sporirea imunităţii.
Recomandat: trei porţii de produse lactate zilnic.

8. Broccoli
Conţine glucosinolaţi şi de rând cu alte crucifere previne cancerul la sân. Broccoli este o sursă bună de vitamina C, K, A, acid folic, mangan, are grijă de sănătatea inimii, vaselor de sânge, previne osteoporoza.
Recomandat: două sau mai multe porţii (120ml) de broccoli fiert pe săptămână.

9. Soia
Este o sursă vegetală minunată de proteine şi vitamina K, vitaminele grupului B, acid folic, mangan, cupru, zinc, seleniu, magneziu, fier, calciu. Soia reduce riscul de cancer la sân, menţine oasele puternice după menopauză, înlătură simptomele sindromului climacteric.

10. Roşiile
Sunt bogate în licopen, substanţă antioxidantă ce protejează contra cancerului cervical şi cel de sân, menţin tenul proaspăt şi sănătos, scad nivelul de colesterol în sânge, îmbunătăţesc vederea, previn îngrăşarea.
Multă sănătate!

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură. Concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sănătății, potrivit unui studiu care s-a desfășurat pe o perioadă de 30 de ani, scrie CNN.

Alimentele ultraprocesate sunt cele care conțin ingrediente ce „nu sunt niciodată sau foarte rar folosite în bucătărie sau tipuri de aditivi ale căror funcție este să facă produsul final gustos sau mai atrăgător”, potrivit Organizație Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Aceste ingrediente, care se găsesc în produse precum băuturile răcoritoare, chipsuri, supe ambalate, nuggets de pui și înghețate, pot include conservanți împotriva mucegaiului sau a bacteriilor, coloranți artificiali, emulgatori care opresc separarea și zahăr, sare și grăsimi adăugate sau modificate pentru a face mâncarea mai gustoasă.

Carnea procesată și alimentele și băuturile cu zahăr nu prezintă aceleași riscuri precum cerealele integrale ultraprocesate, spre exemplu.

Studiul a analizat date obținute de la peste 100.000 de specialiști din domeniul sănătății din SUA care nu au avut cancer, boli cardiovasculare sau diabet.

În perioada 1986-2018, participanții au oferit informații despre sănătatea și stilul lor de viață din doi în doi ani. La fiecare patru ani, ei au completat un chestionar detaliat despre alimentație.

Grupul care a consumat cea mai redusă cantitate de alimente ultraprocesate a mâncat în jur de 3 mese pe zi, în medie, în timp ce grupul aflat la polul opus a servit cam șapte mese pe zi, potrivit studiului publicat miercuri în revista The BMJ.

Riscul de deces a fost cu 4% mai mare pentru cei care au mâncat cel mai mult, inclusiv un risc cu 9% mai mare de moarte din cauza bolilor neurodegenerative.

„Cerealele, pâinea din cereale integrale, de exemplu, sunt considerate alimente ultraprocesate, dar conțin diferite substanțe nutritive benefice, precum fibre, vitamine și minerale”, a explicat Dr. Mingyang Song, cercetătorul de la Harvard care a condus acest studiu.

„Pe de altă parte, cred că oamenii ar trebui să încerce să evite sau să limiteze consumul anumitor alimente ultraprocesate, precum carnea procesată, răcoritoarele îndulcite cu zahăr și băuturile îndulcite artificial.”

Cercetătorii au descoperit și că cel mai important factor care contribuie la reducerea riscului de deces este calitatea alimentației generale a unei persoane.

„Dacă oamenii mențin o dietă general sănătoasă, nu cred că trebuie să se sperie sau să se alarmeze. Modelul alimentar general rămâne factorul predominant care determină consecințele asupra sănătății.”

O dietă sănătoasă este variată, cu cât mai multe fructe și legume de diferite culori și cereale integrale, potrivit Dr. Peter Wilde, cercetător al Quadram Institute Bioscience din Marea Britanie.

„Dacă te îngrijorează aditivii alimentari, atunci alege alimente care un un nivel scăzut de aditivi. Ai grijă, totuși, la conținutul nutrițional al alimentelor ultraprocesate pe care alegi să le consumi.”

„Lucrurile nu sunt alb-negru. Un anumit aliment nu este nici bun, nici rău, ci conține elemente de ambele feluri, iar echilibru dintre cele două poate să depindă de cantitatea pe care o mănânci”, a mai spus Wilde.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa: digi24.ro

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Stevie Wonder, tată de tripleţi la 64 de ani
Articolul anterior
Secretul urât mirositor al Angelinei Jolie
Articolul următor