Atenție! Lista produselor din comerț pe care NU ar trebui să le mai cumperi

O echipă de specialiști nutriționiști reuniți din întreaga Europă au întocmit recent o listă cu 12 alimente ce se găsesc în magazine, supermarketuri și hypermarketuri pe care nu ar mai trebui să le cumperi.  Iată care sunt acestea!

separator

  1. Legumele la conservă– Acestea sunt adesea ”golite” de fibre și alți nutrienți, atunci când sunt conservate. Mai mult, conțin cantități nesănătoase de zahăr, aditivi, sare sau arome artificiale.
  2. Gogoșile și snacksurile– Grăsimile trans din astfel de produse sunt extrem de nocive. Ele cresc colesterolul rău și-l scad pe cel bun, ducând la boli d einimă și atacuri cerebrale. De anul viitor, în SUA, grăsimile trans (uleiurile hidrogenate) vor fi interzise.
  3. Fasolea la conservă– Fiecare cutie de fasole conține cel puțin trei lingurițe de zahăr și 50 % mai multă sare decât e normal într-o astfel de conservă. Evită să cumperi atât fasole simplă la conservă, cât și ciorbele/tocănițele de fasole sau de linte la cutie.
  4. Sucurile naturale la sticle de plastic sau la cutie de carton– Cele mai multe astfel de băuturi au inscripționate cuvinte precum ” suc adevărat” sau ” suc natural”. Dar de fapt nu e deloc așa. Dar sunt pline de îndulcitori artificiali care sporesc pofta de dulce, sărat sau de grăsimi.
  5. Fructe la conservă și deshidratate– Toate fructele din conserve au o cantitate foarte mare de zahăr adăugat, pluspotențiatori de gust și adesea arome artificiale. În cazul fructelor uscate, zahărul e la putere. Spre exemplu o ceașcă de stafide (boabe de struguri deshidratate) conține de zece ori mai mutle calorii decât un ciorchine de strugure proaspăt.
  6. Pâinea și pastele albe– Acestea au un indice glicemic foarte mare dar nutritiv nu oferă mare lucru. Alegeți pâinea și pastele din grâu integral care se digeră mai greu și oferă energie pentru mai mult timp.
  7. Cerealele cu zahăr– Sunt atrăgătoare nevoie mare, dar o singură porție are același nivel de zahăr ca și cum ai mânca două acadele. Alege pentru copilul tău o variantă mai bună, cereale integrale, sau combină-le pe cele dulci cu cele integrale.
  8. Cărnurile procesate– Mezelurile, cârnații, cărnurile afumate sunt extrem de bogate în sare, conservanți și grăsimi saturate, ducând la boli de inimă și cancer colorectal.
  9. Iaurturile cu arome– 30 de grame de zahăr! adică șase lingurițe și jumătate de zahăr într-un pahar cu iaurt aromat. Pentru comparație, un baton de ciocolată cu alune conține 27 de grame. Verifică eticheta și alege iarturile cu arome doar dacă au mai puțin de 10 grame de zahăr adăugat și cel puin 6 grame de proteine per porție.
  10. Brânza tartinabilă/topită– Astfel de brânzeturi sunt pline de sare. Spre exemplu, într-un sendviș format din două felii de pâine și două felii de brânză topită înseamnă 700 de miligrame de sare, adică jumătate din necesarul zilnic al unui om.

sursa: www.libertateapentrufemei.ro

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Cum arată soția lui Adi Despot. Sunt împreună de 20 de ani
Articolul anterior
O femeie din Șoldănești a ajuns în stare gravă la spital, după ce concubinul i-a bătut cuie în palme
Articolul următor