Combinații sănătoase cu ouă în regimul de slăbire

Oul este unul dintre cele mai nutritive alimente folosite în meniu conținând substanțe cu acțiune antioxidantă, vitamine (A, D, E, B1, B2, B6, B12, folaţi, acid pantotenic, colină), microelemente (seleniu, zinc, fier, calciu) și acizi graşi Omega-3. Pentru a-i spori și mai mult valoarea nutritivă, specialiștii ne sfătuiesc să consumăm oul alături de diverse alimente. Oul este un aliment foarte versatil, pe care îl poți folosi în tot felul de combinații alimentare sănătoase, ce te poate ajuta inclusiv să îți menții silueta.

separator

Iată ceșle mai bune combinații cu ouă benefice pentru buna funcționare a organismului:

Ouăle în combinație cu diverse legume

Specialiștii ne sfătuiesc să asociem salatele preferate cu ouăle fierte. Această combinație va fi sănătoasă, deoarece grăsimile din gălbenușul de ou vor facilita absorbția vitaminelor și antioxidanților din legume.

Ouăle nu sunt bogate în calorii și vor fi o sursă valoroasă de proteine alături de legumele din salată. Nutriționiștii spun că puteți consuma oricând ouă și salate, inclusiv în perioadele în care vreți să slăbiți.

Ouăle și spanacul

Și această combinație este una dintre cele mai bune din alimentație. Spanacul este un aliment plin de minerale și vitamine. Oul sporește absorbția vitaminei K conținute în spanac, utilă pentru sănătatea oaselor.

Ouăle și ardeii grași

Alături de vitaminele și mineralele din ouă, vitamina C din ardeii grași va fi binevenită. Combinația dintre ou și ardeiul gras te poate ajuta să îți menții mai ușor silueta și chiar să pierzi kilogramele nedorite. S-a demonstrat științific că vitamina C ajută la arderea mai intensă a grăsimilor.

Ouăle și varza de Bruxelles

Este una dintre cele mai sănătoase combinații cu ouă pe care o poți face. Pe de o parte, vei avea la dispoziție vitaminele, proteinele și mineralele din ou. Pe de altă parte, varza de Bruxelles conține vitamina K, C, A, vitamine din grupul B-urilor, kaliu, magneziu.

Oul poate fi combinat și cu fructe

Oul combinat cu avocado

Ambele alimente sunt bogate în grăsimi sănătoase, ce vor accelera metabolismul și vor furniza mai multă energie. Este preferabil să le consumi dimineața. Vei constata că aceste două alimente, alături de mișcare, te vor ajuta să obții silueta dorită.Oul și afinele

Studiile desfășurate de către „Universitatea din Michigan” (SUA) au demonstrat faptul că afinele conțin substanțe menite să faciliteze arderea grăsimilor, mai ales din zona abdominală. În plus, ele sunt pline de fibre și antocianini, care pot preveni apariția maladiilor cardiace. Atât oul, cât și afinele, conțin luteină și zeaxantină, ce pot diminua considerabil riscul de a dezvolta, la bătrânețe, boli precum degenerescența maculară sau cataracta.

Oul și grepfrutul

Un studiu apărut în cadrul publicației „Metabolism” (din SUA) a arătat că alăturarea dintre ou și grepfrut este o combinație alimentară benefică pentru sănătatea și pentru siluetă. Practic, oul va furniza nutrienți de calitate, iar grepfrutul va contribui la reducerea inflamațiilor din corp, va întări imunitatea, va accelera metabolismul și va hidrata organismul.

Oul alături de banană

Deși pare o combinație neobișnuită, medicii nutriționiști asigură că este sănătoasă și că o poți încerca oricând. Pe de o parte, banana conține kaliu, magneziu și te poate ajuta să te simți mai relaxată. Pe de altă parte, oul este bogat în proteine și acizi grași esențiali, numai buni pentru a furniza energia de care ai nevoie. Oul și banana poti fi consumate chiar de la primele ore ale dimineții.

sursa

alte Articole interesante