Combinații sănătoase cu ouă în regimul de slăbire

Oul este unul dintre cele mai nutritive alimente folosite în meniu conținând substanțe cu acțiune antioxidantă, vitamine (A, D, E, B1, B2, B6, B12, folaţi, acid pantotenic, colină), microelemente (seleniu, zinc, fier, calciu) și acizi graşi Omega-3. Pentru a-i spori și mai mult valoarea nutritivă, specialiștii ne sfătuiesc să consumăm oul alături de diverse alimente. Oul este un aliment foarte versatil, pe care îl poți folosi în tot felul de combinații alimentare sănătoase, ce te poate ajuta inclusiv să îți menții silueta.

separator

Iată ceșle mai bune combinații cu ouă benefice pentru buna funcționare a organismului:

Ouăle în combinație cu diverse legume

Specialiștii ne sfătuiesc să asociem salatele preferate cu ouăle fierte. Această combinație va fi sănătoasă, deoarece grăsimile din gălbenușul de ou vor facilita absorbția vitaminelor și antioxidanților din legume.

Ouăle nu sunt bogate în calorii și vor fi o sursă valoroasă de proteine alături de legumele din salată. Nutriționiștii spun că puteți consuma oricând ouă și salate, inclusiv în perioadele în care vreți să slăbiți.

Ouăle și spanacul

Și această combinație este una dintre cele mai bune din alimentație. Spanacul este un aliment plin de minerale și vitamine. Oul sporește absorbția vitaminei K conținute în spanac, utilă pentru sănătatea oaselor.

Ouăle și ardeii grași

Alături de vitaminele și mineralele din ouă, vitamina C din ardeii grași va fi binevenită. Combinația dintre ou și ardeiul gras te poate ajuta să îți menții mai ușor silueta și chiar să pierzi kilogramele nedorite. S-a demonstrat științific că vitamina C ajută la arderea mai intensă a grăsimilor.

Ouăle și varza de Bruxelles

Este una dintre cele mai sănătoase combinații cu ouă pe care o poți face. Pe de o parte, vei avea la dispoziție vitaminele, proteinele și mineralele din ou. Pe de altă parte, varza de Bruxelles conține vitamina K, C, A, vitamine din grupul B-urilor, kaliu, magneziu.

Oul poate fi combinat și cu fructe

Oul combinat cu avocado

Ambele alimente sunt bogate în grăsimi sănătoase, ce vor accelera metabolismul și vor furniza mai multă energie. Este preferabil să le consumi dimineața. Vei constata că aceste două alimente, alături de mișcare, te vor ajuta să obții silueta dorită.Oul și afinele

Studiile desfășurate de către „Universitatea din Michigan” (SUA) au demonstrat faptul că afinele conțin substanțe menite să faciliteze arderea grăsimilor, mai ales din zona abdominală. În plus, ele sunt pline de fibre și antocianini, care pot preveni apariția maladiilor cardiace. Atât oul, cât și afinele, conțin luteină și zeaxantină, ce pot diminua considerabil riscul de a dezvolta, la bătrânețe, boli precum degenerescența maculară sau cataracta.

Oul și grepfrutul

Un studiu apărut în cadrul publicației „Metabolism” (din SUA) a arătat că alăturarea dintre ou și grepfrut este o combinație alimentară benefică pentru sănătatea și pentru siluetă. Practic, oul va furniza nutrienți de calitate, iar grepfrutul va contribui la reducerea inflamațiilor din corp, va întări imunitatea, va accelera metabolismul și va hidrata organismul.

Oul alături de banană

Deși pare o combinație neobișnuită, medicii nutriționiști asigură că este sănătoasă și că o poți încerca oricând. Pe de o parte, banana conține kaliu, magneziu și te poate ajuta să te simți mai relaxată. Pe de altă parte, oul este bogat în proteine și acizi grași esențiali, numai buni pentru a furniza energia de care ai nevoie. Oul și banana poti fi consumate chiar de la primele ore ale dimineții.

sursa

Ceaiul care te ajută după mesele copioase de Paşte. Este foarte eficient

Există un ceai care te poate ajuta după mesele copiase de Paște. Acesta are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar puține persoane știu de el. Dacă ai probleme cu digestia sau te simți obosit, nutriționiștii îți recomandă să bei acest ceai.

Această băutură este o combinație între ceaiul verde și cel negru în ceea ce privește oxidarea frunzelor. El este originar din China si este un tip de ceai semifermentat. Ca şi ceaiul verde sau ceaiul negru, se obţine din planta Camellia sinensis, dar metoda de procesare este diferită.

Ceaiul verde este produs din frunze ceai proaspete, neoxidate (oxidarea reprezintă o serie de reacţii chimice care au loc ca urmare a expunerii la aer a frunzelor de ceai şi care influenţează gustul, culoare şi, într-o oarecare măsură, conţinutul nutriţional al ceaiului). Ceaiul negru, pe de altă parte, este produs din frunze complet oxidate.

Acest ceai semifermentat ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul. Antioxidanții și cofeina din el pot contribui la acest efect, dar ajută şi la gestionarea greutății. El te poate scăpa de bolile de inimă.

Consumul moderat din această băutură poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Ceaiul te poate ajuta la stimularea secreției de enzime digestive și la reducerea disconfortului gastric.

Te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine

Datorită conținutului său bogat de antioxidanți, ceaiul Oolong, căci așa se numește, sprijină sistemul imunitar. El protejează organismul împotriva bolilor și infecțiilor. Ceaiul Oolongul conține L-teanină, un aminoacid care poate promova relaxarea și reducerea stresului, fără a produce somnolență.

Compuşii antioxidanţi și fitonutrienții din Oolong au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și a durerilor asociate cu diverse afecțiuni. Este indicat să bei Oolong zilnic pentru a vedea rezultate, potrivit Dcnews.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

Accident aviatic tragic în Rusia! Șase oameni au murit
Articolul anterior
Peste 5.000 de apeluri au fost efectuate la 112, în perioada sărbătorilor de Paște
Articolul următor