O rețetă de toamnă: dovleac copt cu mere și scorțișoară

Toamnă abundă în culori, dar mai ales în fructe și legume! Păcat să nu le pregătești celor dragi această rețetă minunată care este plină de vitamine și nutrienți. Dar mai ales e foarte gustoasă şi aromată!

separator

Ingredinte:

  • 1 dovleac plăcintar de aprox 1.5 kg
  • 2 linguri de zahăr brun (sau Green Sugar Cooking dacă sunteţi la dietă)
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă de coajă de portocală măcinată (opţional)
  • 3-4 cuişoare (optional)
  • miere de albine

Cum să pregătești:

  1. Se spală bine dovleacul la exterior şi se taie in două pe lungime.
  2. Se presară cu zahăr, scorţişoară, coajă de portocală şi se înfing cuişoarele ici-colo. Atenţie, aroma cuişoarelor este foarte puternică. Dacă aveţi copiii mici poate că e mai bine să puneţi mai puţine sau chiar să renunţaţi la ele.
  3. Se pun cele două bucăţi de dovleac într-o tavă care va merge la cuptor pentru 40-50 de minute. Când începe să se rumenească şi este suficient de moale încât intră cu uşurinţă linguriţa în el, este gata.
  4. Se serveşte călduţ cu topping de miere de albine după gust.

Sursa

alte Articole interesante

Alte Articole interesante