Pateu de ciuperci cu vinete

Vinetele congelate din toamna trecută se vor potrivi perfect pentru această reţetă. Dacă nu aveţi vinete, dublaţi cantitatea de ciuperci.

separator
1450709_10151744229316567_706771996_n
Tamara Șchiopu,
nutriționist,
EtnoGastronomica

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă medie, curăţată şi tocată
  • 2 căţei de usturoi pisat
  • 225 g ciuperci preferate
  • 225 g vinete coapte şi decojite
  • 1 linguriţă rozmarin (dacă aveţi)
  • 1 linguriţă cimbru tocat
  • 125 g seminţe de floarea-soarelui
  • Coaja unei lămâi, dată prin răzătoarea măruntă
  • 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
  • 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
  • Sare şi piper negru măcinat
Fără titlu-1-Recovered

Mod de preparare

  1. Ceapa se abureşte în ulei timp de 5 minute.
  2. Se adaugă usturoiul, ciupercile, vinetele, cimbrul şi rozmarinul şi se găteşte totul până când se evaporă complet zeama pe care au lăsat-o.
  3. Ciupercile se pun în robotul de bucătărie, sau în maşina de tocat carne,  împreună cu restul ingredientelor şi se amestecă ca să se obţină o masă uniformă.
  4. Se condimentează după gust.
  5. Pateul se pune într-un vas închis şi se păstrează la frigider nu mai mult de 2 zile.
  6. Poate fi servit ca gustare sau în sandviciuri.

 

alte Articole interesante