Rețetă delicioasă, Supă de pește sau cum mai este numită în popor „Uha”

Supa de peşte (uha) se poate prepara din orice tip de peşte de apă dulce: crap argintiu (tolstolob), caras, şalău, biban, lin, păstrăv etc. În acelaş timp se pot folosi mai multe tipuri de peşte concomitent. De asemenea se pot utiliza toate părţile din peşte, inclusiv capul. Diversitatea reţetelor de uha este foarte mare. Specific însă pentru toate este faptul că supa trebuie gătită la foc foarte mic pentru a-i păstra limpezimea.

separator
04042010134

Ingrediente:

1 peşte de aproximativ 1 kg

2 cepe


3 cartofi

1 morcov mic

50g orez

2 căţei de usturoi

piper negru boabe, ghimbir măcinat, oregano (sovârf), busuioc verde sau uscat, sare, pătrunjel, frunză de dafin

3 litri de apă

Mod de preparare:

Se curăţă peştele şi se taie bucăţi. Ceapa decojită se taie cuburi.


Într-o cratiţă se aduce apa până la fierbere şi se adaugă bucăţile de peşte, ceapa tocată, frunza de dafin şi piperul negru. Se fierbe 15-20min. Între timp se curăţă şi se taie cuburi cartofii şi morcovul. După expirarea timpului de fierbere se scot bucăţile de peşte din supă. În cratiţă se pun cartofii, morcovul şi orezul şi se lasă să fiarbă 20min. Înainte de a stinge focul introducem mirodeniile, căţeii de usturoi pisaţi şi bucăţile de peşte.

Lăsaţi supa de peşte să stea 10-15min înainte de a fi servită.

Sursa

loading...
alte Articole interesante

Alte Articole interesante