Tort decorat cu zmeură de la Vera Terentiev!

În puținul timp liber pe care-l are, prezentatoarea TV trebăluiește prin bucătărie. Aceasta este ajutată de fiul său, Răzvan, care adoră să-și ajute mămica. În weekendul trecut, cei doi au gătit un tort delicios, ce s-a mâncat într-un timp record. Vera Terentiev a ținut să precizeze că Răzvan a participat la modul cel mai serios la tot procesul de pregătire, acesta s-a ocupat chiar și de ornarea tortului.

separator

Dacă acest deliciu culinar vă face din ochi, iar papilele gustative abia așteaptă să fie alintate cu ceva dulce și gustos, nu ezitați să treceți la fapte. Vera Terentiev vă divulgă rețetă!

terentiev2


Ingrediente:

Pentru aluat:

2 ouă;

1 pahar de zahăr;

60 g de unt;

2 linguri de miere de albine;

1,5 lingurițe de bicarbonat de sodiu;

3,5 pahare de făină albă.

Pentru cremă:

1,5 l smântână, grăsime 20%;

2 pahare de zahăr;

200 g de nuci mărunțite;

vișine – opțional (în ambele cazuri am pus mai puțin zahăr);

Mod de preparare:

Într-o cratiță adăugați ouăle, zahărul, untul și mierea. Puneți cratița pe baie de aburi, amestecați periodic timp de 15 minute. Adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecați încet și continuu timp de 5 minute, până se mărește compoziția cam de 2 ori. Adăugați făina și frământați aluatul. Aveți grijă să lăsați aluatul la loc cald, mierea se întărește. Tăiați din aluat cam 7 bucăți, din care întindenți câte o foaie rotundă, subțire și o coaceți la rolă.

Pentru cremă, amestecați smântâna cu zahărul, bateți bine cu mixerul până când crema se ține pe lingură. Ungeți bine foile de tort, între ele puteți să mai adăugați nuci mărunțite și vișine. Puneți tortul la frigider pentru 5-8 ore sau peste noapte. A 2-a zi, decorați cu fructe, nuci sau ciocolată.

bucatarieveraterentiev

alte Articole interesante