Tehnologie: Cum se păstrează și servește vinul

Adesea, licoarea lui Bahus este asociată cu multe ritualuri și toate sunt subordonate unui singur scop: de a răsfăța papile gustative cu gustul și aroma acestei băuturi. Unii dintre cei mai cunoscuți somelieri recunosc că și-au educat simțurile pentru degustări și pentru înțelegerea calității unui vin. Vestea bună este, că oricine poate face la fel, cu puțin exercițiu. Iată ce aveți de făcut ca să puteți impresiona pe toată lumea prin cunoștintele dvs. despre vin.

separator
Cumpărați vinuri de calitate
Dacă nu ştiți foarte multe despre vinuri, dar vreți să aveți parte de o experienţă de calitate, trebuie să alegeți în consecinţă vinuri bune. În acest sens, vă ajută hologramele de calitate şi preţul. Căutați pe sticlă emblema DOC (de origine controlată), care vă garantează că vinul a fost urmărit de la strugurii din care este făcut până la îmbuteliere, sau precizarea „cu indicaţie geografică”. Un alt aspect, pe care îl veți descoperi, însă după ce ați desfăcut sticla de vin, este gustul: cu cât se menţine mai mult, cu atât vinul este mai bun.

Păstrați sticlele într-un loc întunecos
Cum, unde și câte vinuri trebuie păstrate la domiciliu, astfel încât să nu-și piardă proprietățile? Dacă nu este o colecție super scumpă de soiuri rare, sunt necesare trei condiții de păstrare pentru vinul în sticle: întuneric, răcoare și siguranță. Temperatura ideală de depozitare a vinului este de +12 ° C. Acest lucru este ușor de organizat dacă aveți un subsol sau o cămară rece. Într-un apartament obișnuit, temperatura poate fi neglijată, deoarece principalele condiții de depozitare sunt lipsa luminii și a siguranței. Agitarea constantă – chiar și într-un dulap care se deschide de mai multe ori pe zi – scurtează viața unui vin în sticlă și distorsionează gustul. Deci un loc în în colțul îndepărtat al dulapului va fi un compromis demn. În mod ideal, sticlele trebuie depozitate într-o poziție orizontală. Cu toate acestea, cu sticle plasate pe verticală, nimic nu se va întâmpla nici dacă le bei în următoarele trei luni.

Fiecare mâncare cu vinul ei
Asta înseamnă că dacă la masă aveți trei feluri de mâncare, trebuie să le asociați cu trei feluri de vin. Nu există niciun pericol, atâta vreme cât fiecare fel de mâncare este însoţit de un singur pahar cu vin. Principala regulă pentru o asociere corectă, ca mâncarea şi vinul să nu se anuleze reciproc. Iar, cu cât mâncarea este mai grasă, cu atât vinul trebuie să fie mai sec.Roze-ul, bun în orice situaţie
Vinul creat special pentru mesele de prânz, care să vă răcorească şi să vă permită să freveniți apoi la lucru, poate fi consumat cu orice fel de mâncare. Aşadar, dacă sunteți în dilemă şi nu ştiți ce vin să asortați unei anumite mâncări, optați pentru un vin roze. Condiţia este să fie rece şi sec.

Alegeți un pahar corect
Da, ați înțeles corect! Primul lucru pe care trebuie să-l ştiți este că vinul se bea dintr-un pahar cu picior. Dacă vinul este alb, atunci paharul trebuie să fie în formă de lalea, așa băutura rămâne rece pentru mai mult timp. Pentru vinul roşu, se recomandă un pahar în formă de emisferă, ceea ce va favoriza eliberarea aromele.

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

O insectă „crocantă” revoluționează meniurile restaurantelor de lux. Noua salată servită clienților

Restaurantele de „lux” din mai multe state au început să le ofere clienților feluri de mâncare pe bază de insecte, considerate comestibile. Spre exemplu, un local frecventat de oamenii cu gusturi fine din New Orleans au avut parte de o altfel de salată: cu cicade(n.r. insecte care se mai numesc „greieri de copaci”), scrie evz.ro.

Cicadele(n.r. insecte care trăiesc sub pământ) au devenit „delicii alternative” în  Cartierul Francez precum Antoine’s și Brennan’s, Audubon Insectarium din New Orleans. Localul este cunoscut  pentru felurile de mâncare care conțin viermi(n.r. considerați comestibili)  prăjiți cu chili și greieri crocanți, cu sos de  caju, sunt piese de bază în meniu.

Potrivit sursei citate, unul dintre felurile de mâncare care conține cicade conține:  salată verde cu mere, migdale, afine  sos de muștar și de soia.

Felul de mâncare care conține insecte este, însă, popular și în Europa.

Uniunea Europeană  a aprobat în ianuarie 2023 mai multe produse derivate din insecte pentru consumul uman, precum și al patrulea tip de insectă ca fiind comestibilă(n.r. greieri)

Oficialii Uniunii Europene susțin că insectele vor fi o alternativă în criza alimentară care se prefigurează.

„Insectele vor juca un rol principal în abordarea numeroaselor probleme cu care ne confruntăm în prezent și ne vom confrunta și în viitor. Este vorba, printre altele, de creșterea costului proteinelor animale, insecuritatea alimentară, presiunile asupra mediului, creșterea populației și creșterea constantă a cererii de proteine în rândul claselor de mijloc. 

Insectele se găsesc în abundență peste tot în lume. Sunt bogate în proteine și reprezintă mai puțin de 1 % din amprenta de carbon a animalelor. Sunt alternativa alimentară ideală care facilitează trecerea la o alimentație sănătoasă și durabilă și contribuie în mod pozitiv nu numai la sănătatea noastră, ci și la cea a mediului și, prin urmare, a viitorului nostru”, motivează Comisia Europeană.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

Alertă OMS! Virusul gripei aviare, acum și în lapte

O declarație recentă a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă exprimând  „o mare îngrijorare” cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de gripă aviară la oameni, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, organizația a anunțat vineri că virusul a fost găsit în laptele crud. Dr. Jeremy Farrar, om de știință șef la OMS, a remarcat că gripa aviară, numită și H5N1, a avut o rată de mortalitate „extrem de mare” în rândul celor care au fost infectați în întreaga lume.

OMS, semnal de alarmă: Virusul gripei aviare se găsește acum în lapte. „E o mare îngrijorare”

Nu a avut loc nicio transmitere de la om la om a bolii.

„Marea îngrijorare, desigur, este că  virusul acum evoluează și dezvoltă capacitatea de a infecta oamenii. Și apoi critic, capacitatea de a trece de la transmiterea de la om la om”, a avertizat Farrar.

OMS a avertizat în continuare că virusul a fost găsit în laptele crud.

Oficialii au spus că consumul de lapte pasteurizat este încă sigur. Dr. Wenqing Zhang, care conduce programul global de gripă al OMS, a spus că virusul a fost identificat într-o „concentrație foarte mare de virus în laptele crud” de la vacile infectate.

Cercetătorii încă încearcă să determine cât timp poate supraviețui virusul în lapte.

În general, nu este indicat niciodată consumul de lapte crud, deoarece poate transporta alți contaminanți, cum ar fi salmonella, listeria și E. coli. Zhang a reiterat, de asemenea, cazurile care au fost identificate în SUA și în Europa au fost relativ ușoare.

Acesta nu este primul avertisment privind o potențială pandemie de gripă aviară. La începutul acestei luni, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă că o astfel de pandemie ar putea fi „de 100 de ori mai rea decât COVID”.

„Acest virus a fost în fruntea listei pandemice de mulți, mulți ani și probabil decenii”, a spus dr. Suresh Kuchipudi, cercetător al gripei aviare din Pittsburgh, potrivit Daily Mail. Singura speranță, au continuat oficialii, este că virusul va fi mai puțin mortal la oameni decât la păsări.

Cel mai cunoscut pompier din Moldova și-a încheiat activitatea. Vezi mesajul emoționant al salvatorului
Articolul anterior
Două persoane au decedat și cinci au fost rănite în urma prăbușirii unui pod, în Rusia
Articolul următor