Trei lucruri pe care să le știi despre laptele nefiert

Laptele a început sa fie pasteurizat înca din anii ’20, când o mulțime de boli grave îi acuzau proprietățile. Acum, 90 de ani mai târziu, cosumul laptelui nefiert începe să fie întrodus in diete și promovat ca fiind benefic. Atunci unde este adevărul?

separator

Pentru început trebuie să menționăm că laptele este un aliment extrem de important și cu proprietăți nutritive de neignorat. Însă, specialiștii sunt îngrijorați și transmit semnale de alarmă în legătură cu noua tendința de consum a laptelui nepasteurizat. Dar să luam miturile pe rând:

  1. Laptele neprocesat termic este mai sănătos și conține mai multe substanțe nutritive în comparație cu cel pasteurizat. Experții spun că nu este adevarat! Beneficiile laptelui nu sunt alterate în urma fierberii, însă riscurile de imbolnăvire sunt eliminate.
  2. Laptele este sigur dacă este etichetat ca fiind organic. Nici aceasta afirmație nu este adevărată. Laptele organic nu este sigur pentru consum dacă nu este fiert.
  3. Laptele și produsele lactate sunt sigure atunci când provin de la animale sănătoase. Nu, chiar și cele mai sănătoase animale pot fi purtătoare de agneți infecțiosi, asa cum sunt Escherichia coli O157, Campylobacter și Salmonella, care pot contamina laptele.

Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale!!!

Sursa

alte Articole interesante