Iată care este tunsoarea perfectă în funcție de tipul părului tău

Coco Chanel spunea că orice femeie care își tunde părul este pe cale să-și schimbe viața. Această afirmație este adevarată! Dacă decizi să te alături vedetelor care au optat pentru trend-ul bob-ului sexy, în mod sigur te vei simți altă persoană având o coafură fresh, actuală. Dar și o tunsoare nefericită îți poate transforma viața – și anume, într-un calvar în cazul în care hair stilistul nu a ținut cont de tipul părului tău pentru tunsoarea aleasă!

separator
Părul fin – moale și casabil părul fin este unul dintre cele mai problematice tipuri de păr. Și, de obicei, dimineața când te trezești îți dai seama că pe parcursul nopții a luat forma pernei.

„Dacă ai parul fin și subțire, scurtarea acestuia este întotdeauna o idee bună. Tunsoarea bob este una modernă și foarte șic – te avantajează deoarece oferă volum. Poți opta pentru un bob clasic, cu părul mai lung în față și mai scurt la spate, sau ușor gradual. Și tunsoarea pixie are numeroase avantaje: părul tău se va regenera și va părea mult mai des decât este în realitate. O idee bună pentru a oferi impresia unui păr cât mai des este bretonul (cu cât mai gros, cu atât mai bine) cu un ușor aspect neîngrijit, ne sfătuiește Laura Plesea, Hair Specialist Topline.

 Părul drept – e perfect întins de la mamă natură are avantajele lui, pentru că pare mereu lucios, ca întins cu placa. Însă, pe de altă parte, duce lipsa de textură și de volum.

„Când părul este drept, iar textura e fină, ideal ar fi ca părul să fie tuns într-o linie perfect dreaptă. Astfel, obținem iluzia unei podoabe capilare bogate, cu greutate, și ușor de aranjat. Iar când părul este drept, dar gros, cea mai bună soluție este să fie tuns într-o formă pătrată, rotundă sau triunghiulară, ținând cont de trasături. De asemenea, pentru a reduce din greutate, părul poate fi tuns în trepte. Astfel capată textura și fluiditate, spune Lucian Busuioc, Top Artist Team Global Wella Professionals.

Părul aspru –

„Părului aspru și greu îi lipsește, în majoritatea cazurilor, suplețea. Este vorba despre acea mișcare naturală, fluidă, care să îl pună în valoare și care pune în evidență trăsăturile chipului, explică Cristian Scutaru, Director of Education J Beverly Hills Romania si hairstylist la 1 Concept.

Cele mai potrivite tunsori pentru acest tip de par sunt cele cu graduare (precum bobul), care permit construirea volumului sau diminuarea acestuia. Tehnica utilizata se numeste Masaki si a fost dezvoltata de Art Director-ul brand-ului J Beverly Hills, Inoue Masaki. Avantajul utilizarii unei asemenea tehnici in tunsoare consta in gradul ridicat de adaptare la tipul de par al fiecarei femei. Spre exemplu, pentru parul greu si drept, graduarea trebuie realizata in interior, pentru a adauga densitate, in timp ce parul ondulat necesita o domolire a volumului printr-un undercut, completeaza hairstylist-ul.

Părul creț – probabil esti foarte invidiata datorita parului tau cret, insa doar tu stii cata ingrijire si atentie necesita pentru a arata sanatos. Acest tip de par este de obicei foarte uscat si poros.

„Farmecul unei tunsori pixie creste exponential atunci cand este purtata de o femeie cu parul cret. Inspira-te din look-urile frumoaselor Halle Berry sau Keri Hilson.

Insa, pentru a pune in valoare volumul specific parului inelat, iti recomand tunsorile french carré si bob, pentru un look proaspat, mereu usor de intretinut. Dar daca esti adepta parului lung, afla ca tunsoarea in scari va oferi un aspect regal parului cret, deoarece pune in evidenta fiecare bucla in parte. Parul cret prin natura lui este uscat si este foarte importanta ingrijirea lui cu produse speciale dedicate parului cret, acesta se usuca cel mai bine in starea lui naturala, cu ajutorul difuzorului setat la viteza mica si temperatura ridicata.

alte Articole interesante