De ce să nu îi pui mănuși bebelușului?

Din magazinele cu produse pentru bebeluși nu lipsesc mănușile pentru nou-născuți. Există două motive care au dictat apariția mănușilor pentru bebeluși. În primul rând, ele au fost gândite pentru a proteja de frig corpul nou-născutului. Un alt motiv pentru care au fost folosite mănușile a fost legat de faptul că micuții au unghii subțiri și foarte ascuțite cu care se rănesc pe față.

separator
Sunt oare necesare mănușile în vremurile de azi, când putem avea lejer 24 de grade în camera în care își petrece bebelușul toată ziua? În plus, mulți bebeluși au mânuțele reci, indiferent cât de cald este în mediul ambiental. Acest lucru este cauzat de faptul că vasele de sânge ale nou-născutului sunt foarte mici, iar circulația sangvină este relativ redusă. Chiar și cu mănuși din bumbac manutele celui mic vor rămâne tot reci.

Ei bine, tot în magazinele cu produse speciale pentru nou-născuți există ustensile delicate cu ajutorul cărora pot fi tăiate unghiuțele celui mic fără teamă că l-ai putea răni. Așadar, de ce să îi acoperi degetele, în loc să îi tăi unghiile?

De ce să NU îi pui mănuși bebelușului, potrivit experților

Să nu uităm că în uter copilașîi au avut doi prieteni – mâinile lor. Cu ele s-au jucat, le-au dus la nas, la gură, ba chiar și-au supt degetele. Chiar și după ce s-au născut, micuții își păstrează aceste obiceiuri. Practic, cu ajutorul propriilor mâini bebelușîi se calmează singuri atunci când ceva îi deranjează: își ating față cu mâinile, își sug degetele.

Atunci când sunt acoperite cu un material textil, contactul va fi diferit și poate deveni supărător pentru ei. Practic, invelindu-i mâinile cu aceste mănuși din bumbac, bebelușul este privat de posibilitatea de a explora tactil ceea ce îl înconjoară, scrie copilul.ro. Degetele au o mulțime de terminații nervoase care îl ajută să descopere senzațîi felurite: cald, rece, dur, moale, ud, aspru, fin. În plus, mânuțele sunt spălate frecvent.

În plus, unele dintre mănușile pentru nou-născuți sunt prevăzute cu un șiret care să le țină împerecheate. Și acesta poate prezența un risc. Că să eviți zgarieturile, cea mai bună soluție este să îi tăi unghiuțele. Oricât de firave ți s-ar părea, e necesar să le scurtezi. În magazinele cu produse pentru nou-născuți vei găsi forfecuțe special concepute pentru a nu răni degetele micuțe ale bebelușului. De asemenea, vei găsi unghiere adaptate dimensiunilor degetelelor celui mic. Nu uita de pilele de unghii, pentru că întotdeauna vor rămâne colțuri netaiate cu care riscă să se zgârie.

alte Articole interesante