La Centrul de dezvoltare ”Buburuza” fiecare copil este încurajat să își dezvolte creativitatea și să trăiască frumos vârsta

Centrul de dezevoltare ”Buburuza” este locul unde copilul tău va întâlni un mediu prietenos și familial, ce-l va încuraja să-și dezvolte abilități esențiale unei dezvoltări sănătoase, în timp ce creativitatea, inteligența și imaginația vor fi stimulate zilnic prin diverse programe de studiu.

separator
1007

Educația copiilor are la bază curricula instituțiilor de învățământ preșcolar, care este, în același timp, combinată cu tehnici europene de studiu, ce încurajează socializarea, creativitatea și exprimarea.

Angela Beregoi, director general Clubul de distracție pentru copii ”Buburuza Mela”: ”Dacă vă uitați în săli nu o să găsiți jucării tradiționale, mașinuțe sau păpuși. Avem jucării inteligente și creative, unele dintre ele confecționate chiar de copii. Îi ajutăm să combine culori, forme și să obțină ceea ce își imaginează ei, astfel, le dezvoltăm creativitatea. Dacă învățăm despre un obiect, fenomen etc., neapărat copilul trebuie să pună pe foaie, să deseneze, să lipească, să confecționeze din hârtie colorată sau creponată, din semințe sau cereale, să vadă, să simtă și chiar să guste dacă se folosesc materiale comestibile. Așa îi ajutăm să memoreze mai ușor, să își dezvolte logica și să învețe cu plăcere despre lumea înconjurătoare.”

0384

Activitatea include dezvoltarea limbajului, învățarea limbii engleze, dezvoltarea gândirii logice și abilităților matematice, desen, pictură, cunoașterea mediului, educație muzicală, educația fizică, cercul de dans, însușirea bunelor maniere și deprinderea unei igiene personale.

Aici copilul interacționează și experimentează prietenia, răbdarea, responsabilitatea și încrederea. Descoperă, percepe, simte și înțelege realitatea înconjurătoare.

Fiecare copil este unic și este tratat individual în cadrul grupei de copii, descoperindu-i-se aptitudinile și dezvoltandu-i-se potențialul nativ, conform ritmului propriu de învățare.

0181 0618 0623

Activitatea se desfășoară într-un spațiu modern, aflat într-o zonă liniștită, ușor accesibilă, fiind dotat și amenajat astfel încât copiii să se simtă confortabil. Grădinița dispune de săli multifuncționale, săli de joacă, teren în aer liber cu atribute de joc. Programul este flexibil, în dependență de opțiunea părinților.

1106

La Centrul de dezvoltare ”Buburuza”, fiecare copil este încurajat să își dezvolte creativitatea și să trăiască frumos vârsta.

Centrul oferă programe zilnice și programe opționale de educație pentru copii cu vârsta de la 1 an și 6 luni, între orele 8.00 și 20.00.

logo buburuzaBuburuza Mela House
str. Ginta Latina 38/5,
tel: 022-92-92-10, 078344447
Buburuza Mela Club
bd Dacia 6
tel: 022-66-40-42, 068049213

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Nunți care au strâns milioane de vizualizări pe Youtube! Video
Articolul anterior
Doi copii gemeni au taţi diferiţi! Cum e posibil?
Articolul următor