Top surprize după venirea micuţului acasă. La ce să te aştepţi?

Viața ta se schimbă miraculos şi surprinzător după naşterea bebeluşului. Programul copilului este acum programul tău. Nou-născuţii dorm până la 18 ore pe zi, însă acest lucru este cumva împărţit, iar între perioadele de somn la ordinea zilei este hrănirea, schimbarea scutecului, joaca, gângurirea, conversaţia, plimbarea. După primele săptămâni mai agitate, copilaşii încep să aibă un program de somn cât de cât previzibil. Vei deveni un mare maiestru în gestionarea timpului.

separator
bebelusi19

Vei comunica mult cu alte mămici şi vei afla lucruri folositoare
Vei dezvolta dintr-odată un stil parental unic, vei avea tendinţa de această dată să comunici cu multe mămici. Îţi vei face prieteni noi, care eventual împărtăşesc aceleaşi griji, vei fi interesată de conversaţia cu alte mame şi bebeluşi în timp ce faci plimbări, la locurile de joacă sau în alte comunităţi, toate fiind potrivite pentru tine.

Relaţia de cuplu se adaptează îngrijirii bebeluşului
Lucrurile pot lua o întorsătură, chiar uneori imprevizibilă, pentru proaspeţii părinţi. Este firesc ca adulţii să devină mult preocupaţi de îngrijirea copilului şi asta să însemne mai puţin timp alocat exclusiv celor doi. În cazul în care unul dintre părinți este ocupat cu îngrijirea copilului, celălalt se poate refugia pentru necesităţi personale. În acelaşi timp, cel puţin pentru primii ani de viaţă, adulţii pot ajunge chiar să îşi programeze momentele ,,de a fi în doi’’.

bebelus_2_

Fii pregătită pentru un program nocturn total schimbat
Primele luni va trebui să faci schimbul cu soţul, până când copilul îşi crează cât de cât un program stabil de somn pe timp de noapte. Încearcă în timpul zilei să te întinzi şi să te odihnești şi tu puţin în timp ce micuţul doarme.

Vei avea multe vizite în primele luni de viaţă ale bebeluşului
Familia și prietenii tăi vor dori să vadă noul prinţ sau prinţesă. Vor fi aduse în discuţie multe povești despre creșterea copiilor, precum și sfaturi despre îngrijirea lor care ar putea să-ţi fie de folos. Asigură-te că vizitatorii tăi sunt sănătoşi și au mâinile spălate înainte de a arăta copilul. Nu e o problemă dacă îi anunţi să facă vizita altă dată, în cazul în care nu te simţi în formă, prietenii te vor înțelege.

Vei deveni un artist desăvârşit
Copiii învaţă interacționând cu mediul, în primele luni de viaţă acest lucru se întâmplă predominant prin mesajul vizual şi al vocii, aşa că va trebui să te conformezi şi să faci tot felul de lucruri utile pentru copilaş: grimase captivante, să arăţi limba, să imiţi toate animăluţele, să zâmbeşti, încurajând astfel copilul să înveţe şi să comunice cu tine de la vârstele cele mai fragede. După primele câteva săptămâni, copilaşul ar trebui să te imite, iar acest lucru este parte din dezvoltarea emoţională sănătoasă a copilului.

Poţi avea nevoie de ajutor
Bebelușii sunt o bucurie şi o doză mare de atenție. Dacă ai alături partenerul, o prietenă, o rudă – eşti o norocoasă, vei avea ocazia să îți reîncarci bateriile, cel puţin în primele luni de viaţă ale copilaşului.

mama-unui-bebelus-impietrita-ce-a-facut-copilul-la-doar-patru-saptamani-dupa-nastere-am-crezut-ca-nu-vad-bine-18447700

Bebeluşii au nevoie de multă conversație
Atunci când vorbeşti cu bebeluşul tău se întâmplă două lucruri. Copilul învață, iar pe altă parte legătura mamă- copil se întăreşte. Cu cât vorbești mai mult, cu atât mai mult aceste lucruri evoluează. Imită sunetele bebeluşului tău – „ba-ba” sau „gu-gu” – apoi așteaptă ca micuţul tău să facă alt sunet, după care repetă acel sunet, aceasta dezvoltă la copil comunicarea reciprocă.

Vei avea ocazia să îndrăgeşti repetat cărţile copilăriei tale
Vei afla multe lucruri noi despre educaţia copilaşului şi cărţile pentru cei mici. Vei descoperi repetat cărţile copilăriei tale, doar că în alte circumstanţe şi cu altă gândire. Cărţile copilaşului îţi pot deveni chiar interesante şi curioase pe alocuri. Bebelușii adoră cititul, nu este niciodată prea devreme să începi să-i citeşti cu voce tare – e folositor pentru dezvoltarea copilului la orice vârstă.

Vei păşi activ în lumea jucăriilor
Multe dintre resursele tale financiare pot fi de acum încolo redirecţionate spre jucării, însă aceasta este o investiţie utilă şi necesară. Vei achiziţiona multe jucării pentru a dezvolta imaginaţia, gândirea şi logica copilului. Jucăriile potrivite vârstei sunt mult importante pentru copil. Vei cunoaşte îndeaproape toate felurile de jucării şi vei învăţa să le alegi pe cele nepericuloase, potrivite vârstei şi captivante, folositoare.

Cristina Scarlevschi: Banii adunați pentru înmormântarea lui Alex vor fi donați Institutului Mamei și Copilului

Cristina Scarlevschi și soțul ei au făcut un anunț emoționant, deși sunt frânți de durere după pierderea fiului. Soții au venit cu un mesaj de mulțumire pentru cei care au donat bani pentru înmormântarea lui Alex și au spus că banii vor fi donați unui spital.

„Vrem din partea noastră să mulțumim tuturor celor care s-au implicat, care au contribuit cu un ajutor moral, fizic și financiar. O să vi se întoarcă totul înzecit pentru că mi-am dat seama că oameni buni sunt foarte mulți, oameni luminoși cu dragoste în suflet… Chiar ne-ați ajutat foarte mult”, a spus Scarlevschi.

„Mai sunt bănișori și noi cu Vlad am decis să donăm acești bani la Centrul Mamei și a Copilului, în secția Neurologie, unde am stat cu Alex. Nu sunt tare bune condițiile și vrem să facem acea cameră frumoasă și dacă cineva, să nu dea Domnul să ajungă acolo, să fie într-o ambianță plăcută. În continuare noi vom dona multe lucru de-ale lui Alex și în general, vrem să facem cât mai mult bine din dragostea noastră”, a spus dansatoarea.

„Vă mulțumim încă o dată pentru tot suportul care ni l-ați oferit”, a mai menționat soțul Cristinei Scarlevschi.

Fiul Cristinei Scarlevschi s-a stins din viață, la doar 1 anișor și patru luni, după lupta cu un diagnostic crunt, microcefalia. Tinerii părinți au luptat cu toată ființa lor, căutând inclusiv soluții de vindecare peste hotare, însă nu au reușit să își salveze copilașul.

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Top 5 exerciţii fizice pentru o viaţă sexuală mai bună!
Articolul anterior
Jasmin şi-a etalat burtica de graviduţă la Gala de Premiere “Zolotoi Grammofon”
Articolul următor