Totuşi, cât durează sarcina?

Se consideră că o sarcina este împlinită la 40 de săptămâni. Acesta perioada se imparte in trei trimestre. Astfel reiese ca sarcina ar dura 10 luni.

separator
646x404

Sarcina durează 9 sau 10 luni? Aceasta este o dezbatere populară în rândul femeilor din comunităţile online despre sarcina din ziua de azi.

Cei mai mulţi oameni ştiu că sarcina constă din 3 trimestre. Definiţia unui trimestru este” O perioadă de trei luni”. Sarcinile sunt considerate împlinite la 40 de săptămâni şi multe femei socotesc 4 săptămâni ca o lună când sunt însărcinate, rezultând o sarcină de 10 luni.

În medie există 4,3 săptămâni într-o lună, însă acea treime de săptămână tinde să se piardă pentru mulţi dintre noi.

Multor femei li se pare mai uşor, când sunt întrebate în ce lună sunt, să răspundă în săptămâni în loc de luni, deoarece sarcina este de obicei o numărătoare inversă: “24 de saptamani, mai am încă 16”.
Cea mai generală deducţie este că femeia este deja în a şasea lună de sarcină, când de fapt, după calendarul Gregorian, ea este numai în cinci luni şi jumătate.

Pentru acelea care trăiesc după calendarul lunar, aceasta nu numai ca are sens, dar este şi absolut corect. Calendarul lunar, care reprezintă cele patru săptămâni cât îi trebuie lunii să treacă de la luna nouă la luna plină şi înapoi, ar face sarcina să dureze 10 luni.

Pentru cei care trăiesc după calendarul Gregorian şi socoţind după data la care ţi-ai început ultimul ciclu (să zicem 15 octombrie), nu vei avea o lună de sarcină până în 15.

Cea mai comună modalitate de a afla data naşterii copilului şi modul în care calculează cei mai mulţi doctori, este să adaugi nouă luni şi şapte zile la data începerii ultimului ciclu menstrual, care ar fi de fapt o săptămână înainte să fi ovulat.

Prin urmare, dacă a început ciclul menstrual pe 15 octombrie, data naşterii va fi 22 Iulie, nu 15 Iulie.

Astfel, data naşterii va fi 22 Iulie, la 40 de săptămâni exact, sau la nouă luni şi o săptămână după ce ţi-a venit ultimul ciclu menstrual.

 

alte Articole interesante