Ce probleme dentare pot apărea în timpul sarcinii?

Este recomandabil ca femeile care intenţionează să rămână însărcinate să meargă la medicul dentist pentru un control dentar şi pentru tratarea tuturor problemelor dentare înaintea sarcinii.

separator

stoma_gravida

În timpul sarcinii, dinţii şi gingiile au nevoie de un tratament special. Periajul şi folosirea aţei dentare cu regularitate, alimentaţia echilibrată şi controalele dentare regulate pot reduce problemele dentare asociate sarcinii.

Ce probleme dentare pot apărea în timpul sarcinii?
Studiile arată că multe femei însărcinate prezintă gingivita de sarcină, din cauza acumulării plăcii bacteriene pe dinţi, iritând gingiile. Simptomele sunt înroşirea, tumefierea şi sângerarea gingiilor.

Modificările nivelurilor hormonale din timpul sarcinii amplifică reacţia gingiilor la placa bacteriană, ceea ce duce la incidenţa crescută a gingivitei în timpul sarcinii. Cu toate acestea, placa bacteriană şi nu modificările hormonale constituie cauza principală a gingivitei.

Menţinerea igienei dentare, în special la nivelul liniei gingiilor, va reduce sau chiar va împiedica apariţia gingivitei în timpul sarcinii. De asemenea, înlocuirea dulciurilor cu alimente mai sănătoase, ca brânza, fructele şi legumele proaspete este benefică pentru dinţi.

10599613_483491448420701_321428581278851971_n

În ce constă controlul dentar efectuat în timpul sarcinii?
În primul rând, nu uitaţi să informaţi medicul dentist că sunteţi însărcinată. Este recomandabil să vă programaţi controlul dentar între a patra şi a şasea lună de sarcină. Aceasta deoarece primele trei luni de sarcină sunt cele mai importante pentru dezvoltarea copilului. În timpul ultimului trimestru, stresul asociat controlului dentar poate creşte incidenţa complicaţiilor prenatale.

În general, în timpul primului trimestru de sarcină nu se recomandă radiografiile, anestezicele dentare, analgezicele şi antibioticele (în special tetraciclina), decât dacă este absolut necesar. În timpul primului trimestru de sarcină, statul în scaunul stomatologic timp îndelungat poate fi inconfortabil. De asemenea, femeile însărcinate sunt mai predispuse la regurgitare. Medicul dentist este pregătit pentru aceste situaţii.

Dacă trebuie să vă programaţi pentru o problemă urgentă, anunţaţi medicul că sunteţi însărcinată înainte de a ajunge la cabinet. Informaţi medicul dentist despre orice sursă de stres, sarcini pierdute în trecut sau medicamentele pe care le luaţi, deoarece toate acestea pot influenţa tratamentul dentar aplicat în timpul sarcinii. Este posibil ca medicul dentist să dorească să vorbească cu medicul dumneavoastră, înainte de a începe tratamentul.

10565051_483491608420685_3304237722212522520_n

Dacă aveţi întrebări, discutaţi-le cu medicul dumneavoastră şi cu medicul dentist. Dacă medicul dentist vă prescrie medicamente, nu depăşiţi doza indicată. Această recomandare este valabilă şi pentru aspirină.

Fără titlu-1
felluci copyFelluci
bd. Moscovei 15/3, of. 1, Chişinău, Moldova.
Recepţie: (+373 22) 491-490
Oficiu: (+373 22) 311-233
Mobil: (+373) 79 46 40 04

Patru bebeluși s-au născut la o maternitate din Chișinău, în Noaptea de Înviere

La spitalul ,,Gheorghe Paladi” din Chișinău, în Noaptea Învierii, s-au născut patru bebeluși. Părinții au fost binecuvântați cu cel mai așteptat și prețios cadou chiar în zi de Paște.

,,Primul născut în Noaptea Învierii este un băiețel care a venit pe lume la ora 00:20, acesta având greutatea la naștere de 4050 g. Toate nașterile au avut loc pe cale naturală și au decurs fără complicații. Bebelușii sunt perfect sănătoși, iar starea de sănătate a mamelor este stabilă”, se arată în comunicatul instituției medicale.

Și medicii s-au aflat la datorie în această noapte deosebită pentru creștini. Au muncit cu dăruire și în zi de sărbătoare, pentru ca mamele să își vadă visul împlinit.

sursa foto: Facebook

Fiul Cristinei Scarlevschi a fost condus pe ultimul drum. Tânăra mamă a publicat câteva imagini de la funeralii

Dansatoarea Cristina Scarlevschi și soțul ei și-au condus astăzi fiul pe ultimul drum. Micuțul Alex, în vârstă de un an și 4 luni, a pierdut lupta cu o boală gravă și rară.

Cristina a publicat câteva imagini de la înmormântare pe pagina sa de Instagram. Răpuși de durere, cei doi părinți au vegheat lângă sicriul bebelușului.

Cristina Scarlevschi a luptat pentru viața fiului ei, dar, din păcate, micuțul s-a stins în urmă cu trei zile. Tinerii părinți au rugat pe toți cei care vor fi alături de Alex să evite hainele negre și florile din plastic.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Nescafe Gold te premiază cu lingouri de aur şi călătorii la Paris!
Articolul anterior
Povestea unei mame, care muncește, oficial, prostituată
Articolul următor