Nata Albot, despre experiența maternității: ,,Pe Magda am născut-o în alte condiții”

Nata Albot este fericita mămică a trei fetițe minunate: Eva, Sonia și Magda. În vară, fiica mai mică va împlini 3 anișori. După o carieră de 20 de ani în radio și televiziune, jurnalista s-a mutat împreună cu familia ei în Canada. Acolo a venit pe lume Magda. Într-o postare recentă, Nata Albot a povestit cum reușit să îmbine rolul de mamă, studentă și soție iubitoare, fiind departe de casă.

separator

,,Primele sarcini le-am trăit muncind până-n ultima zi, dar fiind înconjurată de menajeră, dădacă, părinți. Deci aș minți dacă aș spune că a fost foarte greu. N-a fost ușor și cu frică mă gândesc cum ar fi fost fără tot ajutorul pe care l-am avut. Pe Magda am născut-o în alte condiții. Departe de casă, fără dădacă, menajeră sau părinți alături, studentă fiind și cu mai multe guri care așteptau zilnic să fie hrănite, casă care trebuia îngrijită, prima carte de rețete terminată și multe alte proiecte pe care nu vroiam, în ruptul capului, să le pun pe standby. Am avut însă noroc de un partener de viață fără gram de experiență în parenting, dar dornic să se implice, cu o intuiție puternică față de rolul lui de tată și, foarte important, cu un simț al umorului mereu conectat. Am avut noroc de 2 dădăcuțe, Eva și Sonia, care au învățat din mers parentingul. Chiar și aceste rânduri le scriu din pat, în timp ce Magda a fost deja îmbrăcată, hrănită și îngrijită de surorile sale.

Parentingul este o sarcină grea. Unora, în funcție de stabilitatea psihicului și inteligență emoțională, li se poate da și mai greu. De aceea, să împarți această sarcină cu cineva este obligatoriu. Pentru că viața noastră nu se încheie odată cu nașterea unui copil. Pentru unii, poate, ea abia atunci începe cu adevărat. Și ca să te poți păstra întreg, fizic și mintal, este iminent să nu te îngropi până peste cap în scutece, pelinci, sticluțe, alăptat și nesomn.

Se pare că în aprilie vom avea un film nou despre asta. Charlize Theron e foarte bună în a intra în pielea personajelor sale. Abia aștept să îl văd”, a scris Nata Albot pe pagina sa de facebook.

Anterior, jurnalista a oferit detalii despre nașterea celei de-a treia fetițe:

,,Când am rămas însărcinată, eram într-o dilemă, să nasc acasă sau la spital. Pentru că mă macină și o curiozitate jurnalistică, am decis de data asta să încerc cum e la ei, la canadieni, la maternitate. Ei bine, după cinci ore de travaliu a venit pe lume Magda, şi vreau să vă zic că aceste condiţii de spital la ei sunt chiar foarte bune. Am avut o infirmieră care s-a ocupat numai de noi două, care ne-a supravegheat foarte discret, având grijă să ne dea multă intimitate şi în acelaşi timp suficientă grijă”, a dezvăluit Nata Albot într-un video postat pe blogul ei.

alte Articole interesante