Persoanele care își planifică o călătorie cu taxiul, și au copii, sunt rugate să solicite de la operator o mașină dotată cu scăunel auto

De astăzi, copiii vor fi mai în siguranță în timpul călătoriilor cu taxiurile. Inspectoratul Național de Patrulare a dat startul unei activități de sensibilizare, unde au fost donate mai multe scaunele auto unei companii de taxi.

separator
Totodată, șoferii au fost instruiți de către inspectorii de patrulare despre importanța scăunelului, fixarea acestuia dar și remontarea corectă de fiecare dată.

În acest context, INP informează cețățenii care își planifică o călătorie cu taxiul și au un copil cu ei, să solicite de la operator o mașină dotată cu scăunel auto.Mulți cetățeni, din păcate, încă nu obișnuiesc să își cupleze centura de siguranță. Mai grav, sunt cazuri în care maturii își cuplează centura, dar uită de siguranța copilului și permit ca acesta să se deplaseze în lipsa scăunelului auto. Însă, s-a demostrat că în cazul unui accident rutier cuplarea centurii de siguranță sporește șansele de supraviețuire a persoanelor cu până la 70%, menționează IPN. 

alte Articole interesante