Atenție la copii! A apărut un nou joc periculos, în locul ,,Balenei Albastre”

Un nou joc interactiv ,,Momo,, care poate deveni un analog al jocului letal „Balena albastră”, câștigă popularitate în rândul adolescenților și copiilor. Jocul se deschide în mesagerul WhatsApp.

separator

Copiii sunt contactați de un curator, care le trimite fotografii înfricoșătoare, cu violență. După aceea, curatorul îi dă copilului diverse sarcini care, dacă nu sunt îndeplinite, se recurge la amenințare. Pe avatarul jocului apare o creatură oribilă, în viziunea multor părinți, o sculptură a artistului japonez Midori Hayashi, care nu are nimic de a face cu jocul.

Jocul s-a răspândit în Mexic și atrage acum atenția adolescenților din întreaga lume. Poliția mexicană avertizează părinții: „Pericolul acestui divertisment pentru tineri este acela că infractorii din timpul jocului pot obține informații personale de la victime, pot să îndemne la suicid, la automutilare și alte acțiuni periculoase. Acest lucru duce la apariția tulburărilor fizice și psihice la participanții la joc – anxietate, depresie și insomnie. ”

sursa

alte Articole interesante