David are nevoie de ajutorul nostru! Puiul suferă de paralizie cerebrală, microcefalie – boală care îi aduce dureri insuportabile

La doar un anișor, viața lui  David atârnă de un fir de ață. Micuțul, are nevoie cât mai urgent de tratament. La cinci luni a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, microcefalie – boală care îi aduce dureri insuportabile, iar mămica lui plânge neîncetat și este foarte disperată. Familia are nevoie de susținerea noastră! Cea care ne-a scris în redacție este mama lui David, care ne-a rugat să postăm acest articol!

separator

„Bună ziua, sunt Lăcrămioara Ostaf, mama acestui dulce și scump copilaș care lupta zi de zi pentru o speranță. A avea un copil cu dizabilități este o provocare pe care viața ne-o lansează fără drept de apel și căreia, indiferent de circumstanțele în care se întâmplă, trebuie să îi facem față. De aceea, a avea un copil cu dizabilități este una dintre cele mai copleșitoare experiențe pentru un părinte – o experiență care te ia pe nepregătite, purtându-te într-o călătorie prin viață, fără să știi dinainte care este destinația și câte alte provocări vei întâlni pe parcurs. Cu toate acestea, există ceva care este mai presus de orice putere omeneasca, ceva care dă forța de a trece printr-o astfel de suferință făcând față celor mai greu de imaginat situații. De la cinci luni copilul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrala, diagnoză care a făcut să mi se rupă inima. Încontinuu facem reabilitări care pentru noi înseamnă o viață cât de cât normală. Am fost în iunie pentru prima dată la Moscova, la reabilitare cu propriile forțe, unde am avut rezultate bune, însă cheltuielile sunt foarte mari pentru noi, pentru că veniturile noastre sunt destul de modeste.  Zi de zi îi vad ochii care îmi cer ajutorul, iar eu ca mamă îndurerată vă cer ajutorul Dvs., pentru că nu am la cine altcineva apela. Atâta timp cât încă nu este totul pierdut, cer din toată inima, ajutorul oamenilor cu suflet mare, care îmi înțeleg durerea și care vor să ne susțină. Ajutați-ne să facem o reabilitare timp de un an de zile peste hotarele țării, tot ce ne oprește este suma uriașă de 15. 000 de euro. Vă implor să ne oferiți șansa și speranța ca totuși David să poată avea o viață fără chin și dureri. Avem foarte mare nevoie de o susținere! Să vă dea Domnul înzecit!!! Mulțumesc din suflet pentru orice donație și susținere!”

Pentru mai multe informații și donații accesați aici

Creștinii ortodocși prăznuiesc Întâmpinarea Domnului

Creștinii ortodocși, care respectă calendarul bisericesc vechi, prăznuiesc Întâmpinarea Domnului sau Stretenia, din slavonă. Este una din cele 12 sărbători domnești și semnifică întâlnirea fiecăruia dintre noi cu Dumnezeu, transmite IPN.

Această sărbătoare este prăznuită la 40 de zile de la Nașterea lui Iisus Hristos, pe 15 februarie, când Mântuitorul este dus în locașul sfânt de către Fecioara Maria și dreptul Iosif. Orice întâi născut de parte bărbătească trebuia să fie adus lui Dumnezeu în a 40-a zi de la naștere.

În această zi sunt pomeniți și dreptul Simeon și Sf. Proorocița Ana. Dreptul Simeon a făcut parte din cei 70 de traducători ai Sfintei Scripturi din limba ebraică în cea greacă. Proorocița Ana este cea care a spus că pruncul Hristos „va duce la căderea și spre ridicarea multora din Israel”.

Drumurile naționale sunt practicabile. Drumarii, mobilizați pentru asigurarea condiții de circulație

La această oră toate drumurile naționale sunt practicabile, anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), care a precizat că echipele de drumari sunt mobilizate pentru a asigura condiții optime de circulație, comunică MOLDPRES.

Potrivit ASD, se intervine constant cu lucrări de deszăpezire, patrulare și combaterea lunecușului, astfel încât drumurile să rămână accesibile. În procesul de deszăpezire au fost antrenate 101 utilaje speciale și 71 de muncitori rutieri. Pe drumuri a fost împrăștiat material antiderapant. Unitățile teritoriale au intervenit în sectoarele: Bălți, Fălești, Sîngerei, Căușeni, Ștefan Vodă, Chișinău, Criuleni, Dubăsari, Briceni, Dondușeni, Ocnița, Edineț, Nisporeni, Bursuc, Rezina, Telenești, Drochia, Glodeni, Răducanu, Sănătăuca, Călărași, Strășeni, Ungheni și alte zone unde sunt necesare intervenții.

Ninge în zonele de nord, centru și sud ale țării, iar pe drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă.Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă se prevăd ninsori și lapoviță, iar următoarele zile, temperatura aerului va indica valori negative atât ziua cât și noaptea, pe drumuri se va forma polei.

Tot mai mulți oameni sunt atacați de maidanezi. Zilnic, la cabinetul antirabic din Chișinău se adresează cel puțin 10 oameni

În Chișinău cazurile persoanelor agresate de animale fără stăpân sunt în creștere. Anul trecut, au fost înregistrate aproape 1900 de cazuri, cu 300 mai multe comparativ cu acum 10 ani. O problemă pentru cetățeni au devenit maidanezii. La cabinetul antirabic se adresează zilnic cel puțin 10 oameni care au fost mușcați, noteză Radio Moldiva.

Există câteva reguli stricte care trebuie urmate de pacienți după ce au administrat vaccinul împotriva rabiei.

„Efort fizic nu trebuie să facă. Baie fierbinte tot așa, alcool să nu se consume. Dacă apar reacții adverse trebuie să aplicăm magneziu, dacă este inflamație sau dacă febra se ridică mai sus de 38”, explică asistenta medicală Viorica Baltag.

Anul trecut, aproape două mii de oameni s-au adresat la cabinetul antirabic cu mușcături de animale, majoritatea fiind câini.

„În cazurile în care mușcătura este realizată de un animal bolnav de rabie, dar persoana nu se adresează după ajutor antirabic, are toate șansele să se îmbolnăvească de rabie și atunci nu poate fi salvat”, subliniază medicul rabiolog Mariana Pîntea.

În adăpostul de animale din cadrul întreprinderii de supraveghere și protecție a animalelor sunt în prezent aproape 600 de patrupezi.

„Sunt diferite locații unde sunt concentrați mai mulți patrupezi sau mai puțini care, cu părere de rău, sunt și agresivi. Problema municipiului Chișinău și a Republicii Moldova este abandonul. Prin intermediul dvs aș interveni cu rugămintea să nu abandonăm câinii pe lângă casă”, a spus administratorul întreprinderii municipale „Supravegherea și Protecția Animalelor”, Ruslan Darie.

Potrivit datelor întreprinderii, anul trecut, în capitală, aproape 1900 de oameni au fost mușcați de câini, iar aproape 360 de pisici.

Incredibil. Oamenii care au supraviețuit fulgerului dezvăluie cum arată pielea lor azi
Articolul anterior
Stela Popa, pe coperta unei faimoase reviste din România! Vezi ce dezvăluiri a făcut despre carieră, familie și rolul de mămică
Articolul următor
Close menu