Dezvăluiri cutremurătoare. Cum sunt tratați copiii la un orfelinat din Chișinău

O tănără din capitală a făcut o postare pe o rețea desocializare, care a cutremurat mămicile din spațiul virtual. Tânăra vorbește despre tratamentul inuman la care ar fi supuși copiii unui orfelinat din Chișinău.

separator

Detaliile sunt de-a dreptul șocante, trebuie să recunoaștem că cele dezvăluite ne-au marcat. În acest moment nu putem confirma veridicitatea afirmațiilor. Totuși, sperăm ca autoritățile competente să se autosesizeze pe marginea celor relatate, să inițieze o anchetă în cadrul acestui orfelinat și să confirme că lucrurile expuse nu sunt adevărate.

,,Oameni buni rog din suflet nu treceți cu vederea! Orfelinatul nr.13 (n.r. e posibil să nu coincidă denumitea exactă din frica de a vorbi) din sectorul Buiucani este iadul pentru copilașii neajutorați de acolo”, scrie tânăra în Grupul Părinților Solidari.

Tot personalul de educatoare și dădace, în frunte cu directoarea, sunt o adunătură de vipere despre care nu știe nimeni de ele!!! Îsi bat joc de copii în ultimul hal! Recent o cunoscută a încercat să se angajeze acolo ca dadacă și a lucrat doar o zi, dar ce a vazut acolo a marcat-o total.

Deci, dadacele îi bat pe copilași toata ziua cu capul de masă și de ce nimeresc, ore în șir îi țin închiși în veceu pe oliță, nu-i lasă să se scoale (să stea acolo să nu-i vadă în ochi), au fundul vânăt de ore state pe oliță, îi spala ca pe niste cârpe cu capul sub apă cu spumă în guriță, în ochi, ei sărmanii plâng și ele urlă la ei și-i bagă cu capul în apă! Educatoarele îi bat și-i înjură în ultimul hal și ei plâng încontinuu și ele mai rău urlă la copii. Este un dezastru total și nimeni nu știe ce fac din copilași și cum se comportă”, mai scrie tânăra, care, totodată, a cerut ajutorul persoanelor influente din mediul virtual să cerceteze acest caz și să facă lumină.

Actualizare: Ministerul Sănătății s-a autosesizat cu referire la ,,orfelinatul” din capitală la care copiii ar fi agresați

Așteptăm declarația publică!

Și pretorul sectorului Buiucani a venit cu următoarele precizări:

1. Nu există în sectorul Buiucani, dar și în municipiul Chișinău, un orfelinat de copii cu nr. 13. În sector avem o singură Casă de copii “Preafericitul Iosif”, tutelată de Mănăstirea Hâncu, pe str. Onisifor Ghibu.

În plus, în această instituție cei mai mici copii au vârsta de 5 – 6 ani și ei sunt în grija măicuțelor de la mănăstire.

2. De dimineață, instituția dată a fost inspectată de angajații Direcției pentru protecția drepturilor copilului de sector, psihologi și reprezentanții Direcției de poliție Chișinău.

3. Am vorbit cu mama doamnei care a făcut postarea respectivă. Dânsa spune că ESTE VORBA DESPRE UN ORFELINAT DIN SECTORUL CENTRU, unde a ajuns cu troleibuzul nr. 13.

4. Vom continua să verificăm cele relatate în postarea respectivă. Este clar că sunt anumite inexactități în această situație. Sau e vorba de un alt orfelinat, din alt sector, sau altceva.

5. Orice tip de violență este inacceptabil. Violența împotriva copiilor este crimă. Care trebuie pedepsită.

alte Articole interesante