Concert în Orășelul European din PMAN, de 9 Mai

Mâine, 9 mai, pe scena din PMAN, peste 1000 de copiii din instituțiile educaționale din municipiul Chișinău vor încânta publicul cu talentul și entuziasmul lor. Colectivele de copii sunt din diverse instituții de învățământ extrașcolar ale Direcției Generale Educație, printre care se numără: CCC „Ghiocel”, CAE „Curcubeul”, CCC „Floarea Soarelui”, CEE „Lăstărel” și CCC „Luceafărul”, vor evolua cu programe culturale și artistice.

În Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale, Primăria Chișinău va avea 2 corturi cu informații despre proiectele pe care le desfășoară împreună cu partenerii de dezvoltare.

În primul cort vor fi prezentate informații despre toate proiectele iar cel de-al doilea cort va fi dedicat tinerilor și activităților Centrelor municipale de Tineret.

Chișinăul are un portofoliu de aproape 3 miliarde de lei, care cuprinde proiecte în domeniul eficienței energetice, reabilitarea drumurilor, Proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, restabilirea rețelelor de apeduct și canalizare, reabilitarea râului Bîc și multe altele ce includ domeniul social, educațional, tineret și lansarea afacerilor.

La corturile Primăriei Chișinău vor fi desfășurate diverse activități pentru toate vârstele.

Vor fi sesiuni de discuții cu vizitatorii, prezentări de proiecte, joc de șah cu campioni (juniori și seniori), quiz despre Chișinău cu premii, spațiu special amenajat pentru distracția copiilor.

Angajatul unui aeroport din Rusia a fost călcat de un avion. Și-a pierdut un picior și este în stare critică

Angajatul unui aeroport este în stare critică la spital, după ce a fost călcat de un avion de 77 de tone, duminică,  potrivit unui raport și a unei înregistrări video tulburătoare, scrie stirileprotv.ro.  

Muncitorul – un tânăr de 32 de ani pe nume Rail – a fost secerat atunci când pilotul a început să se miște prea devreme în timp ce rula pe pista aeroportului Koltsovo din orașul rus Ekaterinburg, potrivit The Sun.

„Tehnicianul a suferit o rană la picior”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Ural Airlines. „O ambulanță a fost chemată la fața locului, iar circumstanțele sunt în curs de clarificare”.

Medicii i-au amputat unul dintre picioare după coliziunea brutală. Rail încă nu și-a recăpătat cunoștința, a precizat postul de televiziune.

„Pacientul se află la terapie intensivă, starea lui este gravă”, a declarat un purtător de cuvânt al spitalului, potrivit The Sun.

Pilotul neidentificat – care a fost acuzat de neglijență – a fost interogat, a adăugat publicația.

În Rusia a fost deschis un dosar penal pentru „încălcarea normelor de siguranță care a dus la afectarea gravă a sănătății prin neglijență”, a precizat The Sun.

VIDEO! Moment de excepție cu miniștrii Energiei din R Moldova și România cum cântă la chitară melodia „Trenulețul”

Miniștrii energiei din Republica Moldova și România au oferit un moment spontan în timpul vizitei pe care Victor Parlicov a efectuat-o la București. Cei doi oficiali au cântat împreună la chitară melodia „Trenulețul”, scrie tvrmoldova.md.

„Frații în veci vor fi frați. Un moment spontan alături de bunul meu prieten de peste Prut, Victor Parlicov, ministrul Energiei. Ne-am bucurat pe acorduri de chitară de piesa mea preferată”, a scris ministrul român al Energiei, Sebastian Burduja, într-o postare pe Facebook.

Deschinderiîn biroul unui angajat al ANRE într-un dosar de corupție

Ofițerii CNA au efectuat astăzi acțiuni de urmărire penală în biroul unui angajat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit faptelor investigate, consultantul Secției Licențiere ar fi acționat în interesul unui agent economic pentru a grăbi procesul de înregistrare a documentelor primare pentru obținerea unei licențe. Acesta ar fi exercitat influență asupra unor membri ai  comisiei ANRE, care la rândul lor urmau să faciliteze procesul de obținere în termeni proximi a licenței privind importul şi comercializarea de combustibil pe teritoriul Republicii Moldova. Ca rezultat, licența a fost eliberată a doua zi de la depunerea pachetului de acte.

În cadrul perchezițiilor efectuate, ofițerii CNA au ridicat corespondența purtată anterior de angajatul ANRE cu reprezentatul agentului economic interesat de obținerea rezultatului urmărit, inclusiv dosarul de licențiere și dispozitive electronice care ar conține date relevante cazului investigat.

Angajatul ANRE a fost citat la sediul CNA pentru a fi recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență în circumstanțe agravante.

Conducerea urmăririi penale este asigurată de către Procuratura mun. Chișinău.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată

Prima reacție a Nataliei Barbu după Eurovision: „Nu e despre voce! Este foarte politic”
Articolul anterior
O femeie, constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu un individ care o șantaja cu publicarea unor videouri cu caracter intim
Articolul următor