Doliu în muzica populară de peste Prut. O cunoscută artistă s-a stins din viață

Artista cu o carieră muzicală de aproape șase decenii s-a stins, după ce fusese internată la Spitalul Floreasca din București în urma unui accident vascular cerebral. Artista fusese în comă mai bine de o lună și jumătate. Cel care a confirmat nefericita veste a fost Fuego. Acesta a scris un mesaj emoționant pe pagina lui de Facebook, anunțând că artista de muzică populară Maria Butaciu a plecat la ceruri.

separator

„Cu tristețe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artista, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă copleșească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni și nenumărate momente ce m-au marcat!
A fost un om bun, cald, vesel, plin de viață și înțelepciune! Ne-a bucurat pe toți cu învățăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită!
Artiștii cumva nu mai sunt ai noștri, sunt ai publicului, și cred că publicul trebuie să și-o amintească veșnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc!
Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu și-a lăsat vălul, și-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubește ca pe-o nestemată!
Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României!”, a scris Fuego pe Facebook.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante