Izbândă! În locul cafenelei Guguță NU va fi construit un centru multietajat

Mișcarea civică ,,OccupyGuguță” are un motiv de bucurie pe care ține neapărat să o împărtășească cu toată lumea. După o luptă lungă, în urma demersului depus la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, astăzi la ședința sa ordinară, Consiliul Național al Monumentelor Istorice a votat ,,Anularea avizelor” eliberate companiei imobiliare care a primit autorizația de a construi un centru multietajat în locul cafenelei Guguță, situată în centrul captalei.

separator
În demersul depus, ,,OccupyGuguță” a solicitat ca avizul pozitiv al Consiliului Național al Monumentelor Istorice din 17 ianuarie 2019 privind construirea unui edificiu (cu destinație – centru social-cultural și de agrement; regim de înălțime proiectat – 8 niveluri supraterane 2S+D+P+7E) și avizul din 19 iulie 2018 cu același obiect să fie revocate.

,,Lupta nu este terminată, dar aceasta a fost o bătălie crucială pe care am învins-o pentru păstrarea integrității Grădinii Publice Ștefan cel Mare. Este un pas important în lupta cu acele decizii și autorizații care vin în contradicție cu Legea Ocrotirii Monumentelor și care atentează la integritatea monumentelor istorice și naturale. Acest succes este al tuturor cetățenilor care și-au adus contribuția la această cauză de-a lungul timpului. Ținem să aducem mulțumiri tuturor celor implicați și în special juristului care ne-a ajutat să scriem acest demers”, este menționat pe pagina de facebook ,,OccupyGuguță”.

alte Articole interesante