Mii de oameni au participat la funeraliile unui basarabean, în New York. Video!

Rabinul Yisroel Avrohom Portugal a murit într-un spital din Baltimore, la vârsta de 95 de ani. Mii de oameni au venit să-l petreacă în ultima sa călătorie pe eminentul și respectatul îndrumător religios al unei comunități mozaice (evreiești) din New York.

separator

Oamenii au umplut mai multe străzi. Presa americană, care descrie evenimentul, indică faptul că între 25 și 100 de mii de oameni au venit la înmormântare.

Pentru întreținerea ordinului au fost trimiși lucrători ai poliției din New York, care au beneficiat de cursuri de formare.

Rabin înseamnă ,,dascăl, maestru”. Rabinul Yisroel Avrohom Portugal s-a născut pe 2 iunie 1923, în orașul Sculeni, Basarabia (acum satul Sculeni, raionul Ungheni). La sfârșitul anilor 1930, el și părinții săi s-au stabilit la Cernăuți. În timpul Celui de-al Doilea război Mondial, împreună cu familia sa, a ajuns în ghetoul din Cernăuți, iar în 1945 s-a mutat la București. După 15 ani, familia a emigrat în Statele Unite. În 1982, Yisroel a devenit rabinul unuia dintre districtele din Brooklyn. Acesta a vizitat locurile copilariei sale, însoțit de copiii săi, în 2011, raportează Wikipedia.

alte Articole interesante