Prințul Harry este îngrijorat pentru soția sa, care repetă soarta Prințesei Diana

Meghan Markle, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, a început procedurile legale împotriva ziarului Mail on Sunday în legătură cu publicarea unei scrisori private pe care ducesa de Sussex i-a scris-o tatălui său, relatează miercuri Reuters şi dpa, transmite Agerpres.

separator
Într-un comunicat publicat marţi pe site-ul oficial al ducelui şi ducesei de Sussex, prinţul Harry a declarat că el şi soţia sa iau măsuri legale ca răspuns la luni de „hărţuiri” venite din partea unor anumite publicaţii britanice.

Schillings, firma de avocatură care o reprezintă pe Meghan Markle, a descris publicarea scrisorii ducesei ca făcând parte dintr-o campanie a acestui grup media de a publica poveşti false şi deliberat jignitoare despre ea, precum şi despre soţul ei, trasmite aceeași sursă.

„Deşi este posibil ca această acţiune să nu fie una sigură, este cea corectă”, a declarat prinţul Harry.

Prinţul Harry a spus că soţia sa a fost denigrată „aproape zilnic în ultimele nouă luni” de o anumită parte a presei care a inventat „minciună după minciună despre ea pur şi simplu pentru că ea nu a fost vizibilă în momentul în care a părăsit maternitatea”.

„Din acest motiv, întreprindem acţiuni în justiţie, un proces care este pregătit de mai multe luni”, se arată în comunicat.

„Cea mai adâncă frică a mea este ca istoria să se repete. Am văzut ce se întâmplă atunci când cineva pe care îl iubesc este considerat ca un bun de consum până în punctul în care acel cineva nu mai este tratat sau văzut ca o persoană reală. Mi-am pierdut mama şi acum văd cum soţia mea cade victimă aceloraşi forţe puternice”, a mai spus prinţul Harry.

Mama sa, prinţesa Diana, a devenit una dintre cele mai fotografiate femei de pe planetă după ce a intrat în familia regală britanică în urma căsătoriei cu prinţul Charles. Ea a murit într-un accident de maşină la Paris, în 1997, după ce a fost urmărită de paparrazzi.

Momentul în care blocul de 10 etaje din orașul rus Belgorod se prăbușește după ce a fost lovit de o rachetă

Pe rețelele de socializare au apărut imagini care arată momentul în care un bloc de 10 etaje s-a prăbușit în Belgorod.

Cel puțin șapte persoane au fost ucise și alte 17 au fost rănite după ce clădirea a fost lovită de o rachetă doborâtă, a declarat presa rusă, potrivit protv.ro.

Oficialii ruși spun că racheta a făcut parte dintr-un atac aerian al Ucrainei. Afirmațiile nu au fost verificate.

Imaginile arată, de asemenea, că serviciile de urgență care continuă să caute în moloz pentru supraviețuitori.

Adresele celor 52 de secții de vot deschise de către România pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie

Cetățenii R. Moldova care dețin și cetățenia României sunt așteptați la urne pe 9 iunie curent pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European.

Guvernul de la București va deschide în total 52 de secții de vot în stânga Prutului, cu 16 mai multe decât acum cinci ani, în cadrul cărora basarabenii români își vor putea exercita dreptul la vot, anunță Ministerul Afacerilor Externe al României. Din numărul total de secții, 13 vor funcționa în municipiul Chișinău – la Consulatul general al României, la Universitatea de Stat din Moldova, la Teatrul „Satiricus”, la liceele „Muguel de Cervantes”, „Gheorghe Asachi” și „Spiru Haret”, două la Bălți și câte una în centrele raionale sau în câteva sate.

Cetățenii vor putea vota în baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Votarea va începe la ora locală 7:00, pe 9 iunie, și se va încheia la ora 22:00.

La alegerile din 9 iunie 2024 vor fi aleși cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European. Mandatul eurodeputaților este de 5 ani.

„Cetățenii R. Moldova pot să decidă , în mare parte, cum va arăta viitorul Parlament European, pentru că au cetățenia română și au dreptul să voteze pentru alegerile europarlamentare. Cred eu că este pentru prima dată când miza alegerilor europarlamentare este atât de mare pentru R. Moldova, pentru că Parlamentul care va fi ales pe 9 iunie și, automat, viitoarea Comisie Europeană va decide soarta integrării R. Moldova. Este foarte important ca cetățenii să iasă la vot pe 9 iunie și să decidă cum va arăta viitorul Parlament European. Anume acest parlament poate decide nu doar deschiderea negocierilor, dar și integrarea în Uniunea Europeană a R. Moldova. E clar că în următorii cinci ani se va decide acest lucru. Deci, această miză pentru cetățenii R. Moldova este mai mare ca niciodată”, a declarat recent secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, potrivit ziarulnational.md.

Moldovenii din șase state ar putea vota prin corespondență. Decretul, semnat de Maia Sandu

Cetățenii R.Moldova din șase state ar putea vota la următoarele alegeri republicane prin corespondență. Decretul șefului statului privind promulgarea documentului a fost publicat în ediția Monitorului Oficial din 10 mai.

Documentul reglementează participarea la alegeri prin exercitarea votului prin corespondență, procedurile electorale specifice și atribuțiile organelor electorale. Autoritățile menționează că procedurile electorale privind securizarea votării, păstrarea și asigurarea integrității plicurilor cu buletinele de vot recepționate se vor stabili printr-un regulament aprobat de Comisia Electorală Centrală, scrie deschide.md.

Astfel, se propune ca pilotarea votului prin corespondență să aibă loc în SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda. În acest sens, cetățenii vor trebui, în mod obligatoriu, să se înregistreze pentru exercitarea votului prin corespondență și să primească o notificare a Comisiei Electorale Centrale privind finalizarea procedurii de înregistrare. Totodată, buletinele de vot vor fi expediate către alegători prin intermediul poștei diplomatice sau a serviciilor poștale obișnuite. Documentul conține și prevederi privind procedura de numărare și totalizare a voturilor de către biroul electoral al secției de votare, precum și situațiile în care buletinele de vot se declară nevalabile.

De menționat că, la alegerile prezidențiale din 2021, au participat 212 434 alegători din afara Republicii Moldova. La nivel global, 53 de țări permit votul prin poștă din străinătate. Totodată, 13 state membre ale Uniunii Europene permit votul prin corespondență.

Video filmat în primele minute după producerea accidentului din sectorul Buiucani. Pasagerul șoferiței era în viață
Articolul anterior
Doliu în lumea medicală. Cardiologul Diana Manea a încetat din viață
Articolul următor