Germania va legaliza un „al treilea sex”, alături de cel masculin și feminin

Zilele acestea, Curtea Constituțională din Germania a cerut Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului german) să legalizeze „cel de al treilea sex” până la sfârșitul anului 2018. Potrivit portalului de știri-News.ro, dacă cerința va fi apropbată, Germania va deveni primul stat din Europa care va recunoaște existența acestuia, alături de cel „masculin” și „feminin”.

separator

De asemenea, Curtea Constituțională îi invită pe deputaţi, să introducă în registrele de stat o menţiune ca „inter” sau „divers” ori orice altă „desemnare pozitivă a sexului”.

Din anul 2013, în statul german era posibil, să nu se completeze câmpul referitor la sex şi să fie lăsat gol. Iar cei vizaţi puteau în orice moment, fie să aleagă sexul masculin ori feminin, sau să lase menţiunea sexului necompletată.De menționat este și faptul, că în anul 2016, Curtea Federală de Justiţie a refuzat, să recunoască existenţa juridică a unui „al treilea sex”, apreciind că acesta nu ar fi legal. Tot atunci, instanța a respins o cerere, a unei persoane intersexuale, născute în 1989 şi înregistrate de sex feminin. Sprijinită de o asociaţie de susţinere a celui de-al treilea sex, persoana s-a adresat, ulterior, celei mai înalte jurisdicţii din Germania – Curtea Constituţională și le-a prezentat judecătorilor, analize cromozomice care arată că nu este nici bărbat şi nici femeie. Un caz asemător a fost înregistrat și în Franţa, unde instanța a respins cerea cu menţiunea „sex neutru”, a unei persoane care s-a născut fără penis și fără vagin.

alte Articole interesante

Alte Articole interesante