Abonează-te și primește săptămânal cele mai bune articole pe adresa ta de email

Doliu în lumea cinematografiei. Un celebru actor s-a stins din viață!

Regizorul şi bunul său prieten Kevin Smith a făcut anunţul prin intermediul unui mesaj publicat pe reţelele sociale, iar informaţia a fost confirmată de agentul starului, fără a fi însă dezvăluită cauza morţii, potrivit „The Independent“. Michael Parks, actorul cunoscut pentru rolurile din „Kill Bill“ şi „Twin Peaks“ s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani.

separator
michael-parks.jpg.size.custom.crop.1086x724

Michael Parks şi-a făcut debutul pe micile ecrane în 1961 odată cu rolul din sitcom-ul  „The Real McCoys“. După zeci de roluri în televiziune, Parks l-a interpretat pe Jean Renault, proprietarul francez-canadian al cazinoului din serialul-fenomen „Twin Peaks“. Michael-parks-Twin-Peaks

Cu o carieră prolifică, Parks a fost unul dintre actorii preferaţi ai cineaştilor Robert Rodriguez, Kevin Smith şi Quentin Tarantino. Actorul a jucat rolul texanului Earl McGraw în filmul lui Rodriguez din 1966, „From Dusk ‘til Dawn“, iar Quentin Tarantino l-a distribuit în rol dublu în „Kill Bill“, scrie adevarul.ro.

Michael Parks l-a interpretat pe McGraw încă o dată pentru Tarantino şi Rodriguez în „Grindhouse“, iar Tarantino l-a distribuit şi într-un mic rol în „Django Unchained”.

La rândul lui, Smith, care l-a ales pe Parks pentru rolul negativ din filmele „Red State“ şi „Tusk“, spunea: „Îmi place la nebunie cum joacă. Sincer, este incredibil, este cel mai bun actor pe care am avut plăcerea de a-l privi jucând. Parks a reuşit să mă determine să dau tot ce e mai bun de fiecare dată când a fost lângă mine pe platoul de filmare.“

Smith îl poreclise pe Parks „Yoda al interpretării“, povestind una dintre cele mai frumoase amintiri: Parks şi Johnny Depp lucând împreună „ca nişte vrăjitori“ pentru o scenă din „Tusk“. „Am fost binecuvântat să lucrez cu acest geniu, cred că am fost norocos doar prin simplul fapt că am avut ocazia să-l întâlnesc. Adio, prietene vechi. Ne vedem mai târziu“, a declarat Smith la aflarea veştii că Michael Parks a murit.

În cariera sa de 50 de ani, Parks a apărut în peste o sută de filme şi seriale. Prieten apropiat al lui Johnny Cash, Michael Parks a fost şi un cântăreţ apreciat, lansând trei albume de studio şi înregistrând melodia pentru „Long lonesome Highway“.

alte Articole interesante
unicamd