Un legendar artist din Moldova cu greu își câștigă existența. Ce face pentru a supraviețui?

Chitaristul Alexandru Cazacu, unul din artiștii legendari ai formației „Noroc” a ajuns de nerecunoscut. Marele artist al neamului nu se poate bucura de un trai decent, așa că a ajuns să vândă la piață, ca să își câștige existența.

separator
La doar aproape 70 de ani, total schimbat și îmbătrânit de povara grijilor, maestrul stă la tarabă într-o piață din capitală. ,,Ar fi putut să mai activeze în domeniul muzicii ori cel puțin să trăiască dintr-o pensie normală”, sunt de părere internauții moldoveni.

Artistul a fost văzut de consilierul municipal Ilan Cașu. „El este Marele Artist al Legendarei Trupe „NOROC”, Alexandru Cazacu. Ne-am întâlnit astăzi într-o piață din Chișinău. Face omul un ban pentru a supraviețui. E trist. Tare trist…”, a menționat consilierul.

Alexandru Cazacu s-a născut pe 7 noiembrie 1949 în satul Acui, raionul Cantemir. Pe parcursul carierei a colaborat cu Iurie Antonov, formația „Vesiolîie rebeata”, Sofia Rotaru și formațiile din România „Mondial” și „Phoenix”. În anul 2009, Alexandru Cazacu a fost premiat cu titlul onorific „Artist al poporului”.

alte Articole interesante