Un șarpe imens a fost surprins într-un copac, în orașul Ungheni. Specia este inclusă în Cartea Roșie a Moldovei

Polițiștii de frontieră au surprins recent un șarpe imens, într-un copac, în orașul Ungheni. Zona unde a fost surprins șarpele este zona de frontieră, unde accesul persoanelor este strict interzis, scrie protv.md.

separator

Potrivit specialiștilor, specia este simbolul medicinei și farmaceuticii, șarpele lui Esculap fiind inclus în Cartea Roșie a Moldovei.

Şarpele lui Esculap este un şarpe neveninos din familia colubride (Colubridae) răspândit în centrul şi sudul Europei (inclusiv în România şi Republica Moldova), în jurul Mării Caspice, în Turcia, Armenia, Caucaz.

În România trăieşte în toate provinciile ţării, acolo unde găseşte condiţii favorabile de trai şi este ocrotit prin lege. Îi place căldura. Preferă pădurile cu teren uscat şi porţiunile însorite, rariştile de foioase cu luminişuri, coastele stâncoase cu tufişuri, ruinele invadate de vegetaţie.

Este un şarpe mare cu o lungime de până la 2 m. Are un aspect zvelt, capul mic şi îngust, coada lungă şi subţire. Spatele este brun cu mulţi solzi dungaţi în lung cu alb. Pe laturile capului are două pete gălbui. Abdomenul este alb-gălbui.

Se mişcă lent, dar se caţără foarte bine în copaci. Când este prins, se repede furios şi muşcă.

alte Articole interesante