Zeci de oameni au venit la funeraliile moldoveanului accidentat mortal pe un șantier de construcții din Israel

Zeci de israeliteni au venit la cimitirul din orașul Beersheba, Israel, miercuri, pe 22 mai, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Serghei Semenov, bărbatul din Moldova, tată a doi copii mici, care a murit pe un șantier de construcții din Israel.

separator

Serghei a murit în timpul prăbușirii macaralei. Bărbatul avea patru luni de când muncea în Israel. Cel mai probabil familia nu a avut suficienți bani pentru a-l adue acasă, motivul regretabil pentru care bărbatul își va găsi locul de veci departe de casă. La înmormântare au venit doar mama și soția tânărului.Majoritatea vizitatorilor, rezidenți ai orașului, nu l-au cunosit personal pe Serghei, dar au răspuns la apelul de pe rețelele sociale, raportează esp.md, care citează vesty.co.il.

Olga Semenova, văduva lui Serghei, a declarat reporterilor că, datorită ajutorului municipalității locale și Fondului de prietenie, mama și sora lui au reușit să zboare din Moldova la înmormântare.„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au venit să mă susțină azi. De asemenea, îmi exprim recunoștința față de biroul primăriei orașului, care a ajutat-o pe mama și sora lui Serghei să vină la el. Sper cu adevărat că aceasta este ultima tragedie din Israel, iar acest lucru nu se va întâmpla din nou. Sper că persoanele responsabile pentru această tragedie vor fi aduse în fața justiției și pedepsite. Așa că această afacere nu rămâne în aer. Oamenii au murit din cauza neglijenței cuiva, iar autorii trebuie să răspundă pentru asta „, a spus Olga Semenova.

În ajunul activiștilor publici a făcut apel la cetățeni să participe la ceremonia de doliu și să-și ia rămas bun de la Serghei. „Pe lângă soția sa, el nu are rude în Israel. Mama și sora lui Serghei trăiesc în străinătate. Mi-e teamă că nimeni nu va veni la înmormântarea lui „, a scris unul dintre activiști. A început să distribuie în rețelele sociale un apel către publicul larg, astfel încât cât mai mulți oameni, chiar dacă nu sunt familiarizați cu Serghei, să vină la înmormântare. Datorită publicațiilor care s-au răspândit repede în rețelele sociale, ceremonia a fost aglomerată.

Serghei Semenov, de 33 de ani, a fost unul dintre cei patru muncitori care au murit la un șantier de construcții din orașul Yavne ca urmare a prăbușirii unei macarale duminică, 19 mai.

După cum s-a stabilit în cadrul anchetei, macaraua s-a prăbușit atunci când lucrătorii s-au angajat în demontarea mecanismului de ridicare. Contragreutățile cu grinzi grele, pe care erau trei muncitori, s-au despărțit de boom-ul transportat și au căzut pe teren. Muncitorii au murit pe loc. Cauza probabilă a prăbușirii macaralei este absența unui dispozitiv de fixare, care ar fi trebuit să mențină o contragreutate de mai multe tona în poziție.Poliția consideră că accidentul din este un caz grav de neglijență și de nerespectare a siguranței.

9 idei de decor pentru masa de Paște

Dacă-ți place să-ți decorezi casa și masa în ton cu venirea primăverii și a sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu 9 idei adorabile.

Cel mai mic număr de cereri depuse la CEDO în ultimii 10 ani

În anul 2024, Moldova a înregistrat cel mai mic număr de cereri depuse la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din ultimii 10 ani. Din totalul celor 363 de cereri înaintate, 343 au fost declarate inadmisibile – un indicator care, potrivit Ministerului Justiției, reflectă o îmbunătățire a mecanismelor interne de protecție a drepturilor omului. Datele se conțin în Raportul agentului guvernamental pentru anul 2024, prezentat  în ședință de Guvern, transmite IPN.

„CEDO a pronunțat 17 hotărâri și a emis 33 de decizii de inadmisibilitate sau de radiere de pe rol. Numărul hotărârilor este cel mai mic din ultimii șase ani, iar caracterul tot mai puțin repetitiv al cererilor indică o evoluție pozitivă în abordarea cazurilor”, precizează MJ.

În 15 dintre cele 17 hotărâri, Curtea a constatat cel puțin o încălcare a Convenției Europene a Drepturilor Omului de către Republica Moldova. Potrivit ministerului, aceste încălcări sunt, în mare parte, consecința acțiunilor sau inacțiunilor instanțelor de judecată, ale procuraturilor, organelor de urmărire penală, executorilor judecătorești și instituțiilor psihiatrice, în perioada 2011-2020.

Instituția precizează că este necesară adoptarea unor măsuri suplimentare de intensificare a colaborării între instituții pentru a asigura un sistem mai eficient de protecție a victimelor violenței domestice, introducerea garanțiilor legale pentru internarea nevoluntară în instituțiile psihiatrice.

La fel, este necesară introducerea unui mecanism de acordare a despăgubirilor în cazuri de rele tratamente și discriminare.

Guvernul a împărțit banii pentru drumuri

Guvernul a aprobat repartizarea mijloacelor Fondului rutier pentru drumurile publice naționale în anul 2025. Bugetul este de 1,7 miliarde de lei, bani din care se vor efectua lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice pe o lungime totală 5 993 de kilometri, transmite IPN.

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, a menționat că banii sunt repartizați pentru lucrări de întreținere periodică a drumurilor și pentru reparații curente ale construcțiilor inginerești.

În plus, sunt prevăzute reparații capitale a 14 drumuri publice naționale și a șase poduri și podețe.

Tatiana Țîbuleac a devenit câștigătoarea Premiului European pentru Literatură, cu romanul ,,Grădina de sticlă”!
Articolul anterior
Un autocar s-a răsturnat în Italia. Printre victime sunt și moldoveni
Articolul următor
Close menu