27 de medicamente noi au apărut pe piața farmaceutică din Moldova

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a înregistrat, în august 2018, prețurile de producător pentru 264 de preparate farmaceutice.

separator

Printre preparate se numără antiasmatice, antibiotice, antiinflamatoare și antireumati, antiagregante, vitamine, psihoanaleptice, antiseptice, mucolitice, antidiabetice, psihoanaleptice, preparate cardiace, preparate stomatologice etc..

În cadrul Comisiei privind autorizarea importului medicamentelor neautorizate au fost discutate 30 poziții, dintre care 27 preparate au fost acceptate pentru import.

Din cele 27 de poziții acceptate pentru import fac parte produse vasodilatatoare, preparate antivirale, remedii antineoplazice şi imunomodulatoare (oncologice), oftalmologice, corticosteroizi, psihostimulante, hematologice.

Totodată, în vederea asigurării pieței farmaceutice a Republicii Moldova cu medicamente de calitate, eficiente și inofensive, Laboratorul pentru Controlul Calității Medicamentelor a verificat, în august 2018, 2605 serii de preparate farmaceutice, dintre care 5 au fost rebutate.

alte Articole interesante