Caz medical extrem de rar: o femeie a născut în același timp doi copii cu părinți diferiți

Jessica Allen era mamă surogat pentru un cuplu de chinezi când a rămas însărcinată a doua oară cu partenerul său, scrie Science Alert. Femeia a primit tratamentul de fertilizare in vitro cu unul dintre embrionii cuplului de chinezi care nu puteau concepe altfel un copil.

separator

La început, sarcina s-a desfășurat în parametri normali, dar, în săptămâna a șasea, în timpul unor analize de rutine, doctorii au observat că femeia este însarcinată cu doi fetuși. „Șansele ca un embrion să se scindeze sunt foarte mici, dar se întâmplă”, a precizat femeia. Atunci, toata lumea credea că cei doi sunt gemeni identici, fara ca nimeni să ia în considerare fenomenul de superfetație.

Superfetația este extrem de rară la oameni: femeia continua sa ovuleze în timp ce este gravidă, fiind capabilă să nasca un al doilea copil care crește simultan cu primul făt. Deși este un fenomen rar la oameni, fiind circa 10 cazuri în literatura de specialitate, el este comun în lumea animală, fiind observat la rozătoare, oi, cai și canguri.

Allen a născut cei doi copii prin cezariană și abia atunci doctorii și părinții au observat un lucru bizar. „Am văzut că unul era mai mic decat celălalt. Nu pot fi gemeni identici”.

Dupa câteva săptămâni, testele ADN au confirmat că unul dintre copii era al coplului chinez, iar celălalt era copilul cuplului de americani. După unele probleme legale, băiatul care a fost numit Malachi a ajuns acasă, la părinții biologici, potrivit descopera.ro, care citează sursa menționată.

alte Articole interesante