Ce boli trădează aspectul feţei, potrivit medicinei tradiţionale chineze!

Aspectul pielii poate să furnizeze detalii importante despre sănătatea organismului. Roșeața în obraji, petele din jurul gurii, coșurile sunt, potrivit medicinei tradiţionale chineze, indicii ale unor afecțiuni ascunse ale organelor interne.

separator
chinese-face-reading-health-diagnosisSute de ani, vracii chinezi s-au folosit de această metodă, de a analiza faţa oamenilor pentru a stabili bolile de care suferă, scrie clicksanatate.ro. Astfel, studierea unor zone faciale, poate „arăta“ cum funcţionează anumite organe din corp.

Boli cardiovasculare

O erupţie uşoară pe față poate transmite semnalul că organismul are nevoie de oxigen, întrucât obrajii corespund sistemului respirator. Indicat este să ieşi puţin la aer şi să bei apă. Încearcă să inspiri cât mai profund şi să expiri cu putere. De asemenea, este bine de știut că bolile de inimă, mai cu seamă stenozele la nivelul valvelor cardiace, sunt semnalate uneori de roșeața apărută în obraji.

Tranzit intestinal îngreunat

Zona gurii este asociată cu stomacul şi intestinele. Analizând aspectul buzelor poţi găsi indicii despre sănătatea stomacului şi a intestinelor. Părţile care înconjoară buzele, atât la interior cât şi pe exterior pot spune multe despre colon. Apariţia oricăror pete sau modificări de culoare a pielii în jurul buzelor pot fi semne ale unui tranzit intestinal îngreunat  şi balonare.

rosaceaHiperaciditate stomacală

Când ai gingiile inflamate sau îţi sângerează, să ştii că e posibil ca aciditatea din stomac să fie crescută. Dacă buzele îţi sunt uscate şi se descuamează, e semn că eşti deshidratat. Fisurile sau rănile de pe suprafaţa gingiilor pot indica probleme cu splina.

Între sprâncene se vede „furia“ ficatului

Băuturile alcoolice şi toxinele obosesc organismul, iar starea de epuizare se poate vedea în zona dintre sprâncene, prin ridurile de expresie. În medicina tradiţională chineză, ficatul este asociat cu sentimentul de furie, ridurile care brăzdează această zonă pot fi văzute la persoanele care consumă cantităţi mari alcool.

Boală renală

Dezechilibrele hormonale, care apar de obicei prin acnee în zona bărbiei, în special la adolescenţi, pot sugera că sănătatea rinichilor şi a vezicii urinare este în pericol, potrivit vracilor chinezi. În cazul adulţilor, coşurile apărute pe bărbie pot demasca episoade prelungite de stres.

sursa

alte Articole interesante