Boala consumatorilor de carne. Simptomele care trebuie să te trimită la medic

Excesul de carne poate agrava o boală greu de tratat: guta. Această boală este o afecţiune metabolică asociată cu excesul de carne şi în special cea de vânat. Guta este o formă dureroasă de artrită care, în trecut, era considerată boala oamenilor bogați, care consumau foarte multă carne roșie sau de vânat (bogată în purine).

Guta este agravată de regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare și alcool. Pe lângă tratamentul medicamentos, în gută este foarte importantă respectarea unui regim alimentar adecvat.

Excesul de purine şi pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiţi oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric în organism și distrugerea articulațiilor.

Crizele de gută determină dureri de articulații foarte mari și pot apărea o dată la câţiva ani sau de mai multe ori pe lună, în funcţie de stadiul bolii, dar şi de alimentaţia pacientului.

Aparitia gutei poate avea și cauze genetice, care produc aproximativ 60% din variabilitatea nivelurilor de acid uric. Studiile au arătat că trei gene (numite sLC2a9, sLC22a12 si aBCG2) apar frecvent în asociere cu guta.

De regulă, degetul mare de la picior este primul afectat, însă pot fi afectate și alte articulații, precum cele ale piciorului, mâinii, genunchiului, coatelor sau degetelor. De asemenea, poate să apară inflamația lichidului articular (bursita), aceasta apărând cel mai adesea la nivelul cotului sau genunchiului.

Secretul pierderii în greutate, descoperit! Ce contează mai mult: când iei masa sau ce mănânci

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Guangzhou, care a publicat un studiu amplu în publicația americană The New England Journal of Medicine, a descoperit care este secretul pierderii în greutate pentru pacienții cu obezitate. Experții au anunțat că, ceea ce mănânci contează mai mult decât orele la care servești mesele.

În noua cercetare, specialiștii au ajuns la concluzia că reducerea caloriilor este mai importantă decât limitarea orei la care mănânci, atunci când vine vorba de pierderea în greutate, potrivit Health Line.

Studiul realizat în China și publicat în Statele Unite, în revista de medicină (NEJM) din Massachusetts, a fost efectuat pe 139 de participanți cu obezitate, care au primit o dietă cu restricții calorice.

Bărbaților li s-au impus să consume între 1.500 și 1.800 de calorii, iar femeilor între 1.200 și 1.500 de calorii. Grupul care a folosit doar restricții de calorii a pierdut în medie 6,3 kilograme, în timp ce grupul care a avut și restricții de timp, a pierdut în medie 8 kilograme, în perioada de 12 luni.

Experții au anunțat că rezultatele finale ale studiului demonstrează că este bine să te concentrezi pe ceea ce mănânci, nu și când servești masa.

Concluziile arată că ”alimentația limitată în timp nu a fost semnificativă pentru reducerea generală a greutății corporale, precum și pentru alte rezultate secundare, precum circumferința taliei, indicele de masă corporală și grăsimea”, a spus Lon Ben-Asher nutriționist la Pritikin Longevity Center.

Practic cercetătorii au aflat secretul pierderii în greutate pentru persoanele cu obezitate. ”Corpul trebuie să ajungă la un echilibru negativ prin reducerea aportului de calorii și/sau a cantității de energie cheltuită în activitățile de zi cu zi și exercițiile fizice”, a explicat Ben-Asher.

Experții au spus că obezii trebuie să se concentreze pe consumul a mai multor alimente care creează sațietate mai mare, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale, carbohidrații nerafinați, fasolea și alte leguminoase, care conțin un nivel ridicat de fibre alimentare.

Pericolele microbladingului despre care nu ți-a spus nimeni

Un design de sprâncene semipermanent cu părul pe sprâncene bine făcut arată spectaculos, dar, ca orice tehnică de înfrumusețare, vine cu câteva dezavantaje pe care trebuie să le cunoști. Iată care sunt pericolele microbladingului despre care nimeni nu ți-a spus niciodată.

Microbladingul este un fel de tatuaj pe un strat superficial al pielii și durează de obicei între 8 și 12 luni. Se realizează cu ajutorul unor ace mici pentru a umple cu culoare zonele dorite. Micropigmentarea vă permite să vă aveti prâncenele mult visate fără a fi nevoie de machiaj. In plus, îmbunătățește aspectul feței, deoarece proporțiile sunt măsurate pentru a proiecta cadrul perfect. Are multe avantaje, dar și unele dezavantaje.

Cele 4 pericole ale microbladingului despre care nu ți-a spus nimeni

Să începem prin a spune că micropigmentarea este contraindicată în următoarele cazuri: dacă suferiți de diabet, luați medicamente anticoagulante, sunteți însărcinată sau aveți antecedente de cicatrici cheloide, adică îngroșate și ridicate.

Dar asta nu este tot, trebuie să țineți cont și de alte aspecte:

Dacă aveți orice afecțiune a pielii. În cazul acneei, psoriazisului și al altor boli, este posibil să nu fie o idee bună. Înainte de a alege microbladingul, ar trebui să vă consultați dermatologul.

Solicitați-i unui profesionist să o facă. Nimic nu este mai bun decât micropigmentarea de calitate medicală efectuată de un expert în dermatologie. Ar trebui să cereți referințe și să verificați istoricul medical (și acreditările profesionale).

Risc de infecție. Ar trebui să aveți grijă de zona respectivă, spălând-o fără a o freca și împiedicând acumularea de murdărie și umiditate pentru a minimiza riscul de infecție.

Alergii. Substanțele și pigmenții utilizați pot provoca alergii în unele cazuri, iar rezultatul poate să nu fie plăcut din punct de vedere estetic. Deși are multe avantaje, microbladingul nu este pentru toată lumea. Luați în considerare contraindicațiile, factorii de risc și simplul fapt că s-ar putea să nu semene cu ceea ce aveați în minte. Decizia vă aparține, dar nu uitați că puteți oricând să vă smulgeți zona și să vă creșteți sprâncenele cu remedii naturale. Toate tratamentele de înfrumusețare comportă anumite riscuri.

sursa: www.elle.ro

Micșorarea stomacului, cea mai populară intervenție chirurgicală printre supraponderali. Ce împlică și ce rezultate pot fi obținute

Epidemia de obezitate face ravagii în întreaga lume. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că, aproape 60% dintre europeni sunt supraponderali sau obezi, iar o treime dintre copii suferă de greutate în exces. Pacienții au acum acces la tratamente chirurgicale minim invazive sigure, cu rezultate spectaculoase: nu doar că scăderea în greutate se vede de la o lună la alta, dar şi afecţiunile asociate obezităţii se ameliorează.

Obezitatea vine cu multe probleme de sănătate – diabet, hipertensiune, dureri articulare şi poate determina chiar anumite tipuri de cancer. Iar tratarea ei poate reduce sau chiar înlătura complet afecţiunile asociate. Cei care apelează la operaţia de micşorare a stomacului, scapă atât de kilogramele în plus, cât şi de bolile care le afectează grav calitatea vieţii. Intervenţia este una sigură, iar recuperarea începe imediat.

Bogdan Smeu, medic primar Chrurgie Generală: “Operaţia se face minim invaziv, tehnologia a progresat încât putem să facem acum prin nişte găuri care sunt milimetrice operația, sunt pacienţi la care aceste cicatrici nici nu se mai văd după câteva luni pentru că ele devin la culoarea tegumentului, este foarte uşor de ascuns. Recuperarea este uşoară, a doua zi pacienţii se plimbă la propriu prin spital. Scăzând această capacitate a stomacului scădem şi apetenţa, adică poftele, senzaţia de foame. Pacientul va mânca normal de la o lună de la operaţie, prima lună va fi necesară de protecţie cu un regim alimentar ca să nu apară complicaţiile postoperatorii.”

 Rezultatele sunt spectaculoase. Medicii spun că în primul an de după operație, pacientul poate să piardă până la 85% din surplusul de greutate. În plus, un avantaj extraordinar este remisia diabetului zaharat.

Pacienții care amână decizia, ajung la intervenție chirurgicală cu obezitate de gradul II

Bogdan Smeu, medic primar Chrurgie Generală: “Pacienţi care vin cu glicemii de 200-300 pleacă a doua zi după operaţie cu glicemii normale pentru că deodată aportul alimentar este foarte mult redus după operaţie, sunt inhibaţi senzorii de pe stomac care cer alimente, pancreasul începe să facă faţă noii situaţii. E adevărat că majoritatea situaţiilor încep să facă, nu ştiu, 85% să aibă analizele deja normale dar majoriatea sunt cei care scapă complet de tratament, scapă de regimul alimentar, scapă de injecţie, scapă de medicamente administrată pe cale orală.”

Sunt pacienţi care amână decizia şi ajung la operaţie cu o greutate ce se încadrează deja la obezitate gradul II. Specialiştii recomandă schimbarea stilului de viaţă pentru a nu ajunge în acel punct.

 Simona Filip, medic primar Chirurgie Generală: “În timpul liber, să încercăm să fim cât mai activi fizic, să facem cât mai mult sport şi să încercăm să ne schimbăm stilul alimentar, să încercăm să avem mese regulate, să ne ferim de alimentele de tip fast food, de tip hipercalorice, să încercăm să consumăm dulciuri ocazional, nu într-un regim zilnic, să evităm băuturile dulci carbogazoase şi consumul excesiv de alcool. Atunci când nu reuşim să controlăm obezitatea cu aceste măsuri conservative de schimbare a stilului de viaţă,când obezitatea ne afectează calitatea vieţii, este bine să ajungem la medic.”

 În medie, cei care îşi fac operaţia de micşorarea a stomacului slăbesc aproximativ jumătate din excesul ponderal în doar 3 luni de la intervenţie.

sursa: www.observatornews.ro

Morminte cu schelete din epoca bronzului și fierului, descoperite la Ungheni
Articolul anterior
România a interzis vânzarea de ţigări electronice minorilor
Articolul următor