Lacrimile viţei de vie, un leac natural pentru ulcior, acnee şi întărirea imunităţii

Lichidul ce se scurge primăvara din tulpinile viţei de vie după tăiere este de leac. Seva viţei de vie conţine substanţe antioxidante şi antiinflamatoare puternice, care te pot ajuta să scapi de ulcioare în zona pleoapelor, să-ţi fortifici imunitatea, să lupţi cu pietrele la rinichi, să stimulezi funcţia fierii, să combaţi acneea.

separator
A-bleeding-wound

Lacrimile viţei de vie contribuie la întărirea sistemului imunitar, deoarece conţin viniferin, un antioxidant a cărei acţiune este de 60 de ori mai puternică decât puterea antioxidantă a vitaminei C.

Lacrimile viţei de vie sunt un medicament natural cu proprietăţi antihemoragice, antinflamatoare şi nontoxice. Efectul antiseptic al lichidului creşte rezistenţa pielii contra infecţiilor.

Cum se recoltează seva viţei de vie

Lacrimile viţei de vie se obţin prin tăierea cu foarfeca de vie a coardelor în diagonal, pentru a obţine o suprafaţă mai mare de scurgere, după care se fixează o sticluţă curată la capătul tăiat. Seva se colectează primăvara, din momentul în care via începe să înverzească.Collage

Lichidul obţinut se păstrează în sticle curate, închise la culoare şi astupate ermetic, în frigider, pentru a preveni alterarea. Seva trebuie folosită în timp de două săptămâni.

Pentru întărirea sistemului imunitar

Se consumă seva în cantităţi mici, de maximum 50 ml pe zi. Se administrează 1-2 linguriţe din oră în oră, pe stomacul gol, în prima jumătate a zilei.

Fă-ți singură propria loţiune tonică pentru un ten revigorat

Afecţiuni oculare

Seva viţei de vie ajută la combaterea blefaritei, conjunctivitei, ulciorului la pleoape, datorită proprietăţilor sale uimitoare antiinflamatoare şi antiseptice.

Cu seva de viţă de vie proaspăt recoltată se ung pleoapele sau se aplică comprese pe ochii închişi, care se lasă să acţioneze timp de 15 minute.

O altă modalitate de tratare a inflamaţiei pleoapelor este să speli în fiecare dimineaţă ochii şi faţa cu acest lichid, timp de 2 săptâmâni.

Ai acnee? Află de la Galina Tomaş ce produse te ajută să scapi de această problemă

Pietre la rinichi

Se iau 8-10 linguriţe de sevă, dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru a stimula diureza, remediul se ia  cu o cantitate mică de apă de izvor. Se face o cură de o săptămână.

Colecistită, dischinezie biliară, pietre la fiere

Se iau 3-4 linguriţe de sevă de viţă de vie, cu  o jumătate de oră înainte de masă, după care se ia poziţia culcată pe partea dreaptă, timp de 10 minute, 5 zile la rând.

Erupţii acneice

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare şi astringente, seva viţei de vie ajută la tratarea acneei. Spală pielea feţei cu sevă şi lasă lichidul să se usuce pe ea, timp de două săptămâni.

sursa

Cancerul poate fi detectat după miros, ne spun medicii

Mirosul corpului poate fi un indicator folositor în depistarea anumitor tipuri de boli. Chiar și cancerul poat fi detectat după miros, spune un medic, și asta deoarece unele maladii determină organismul să producă substanțe specifice.

separator

Dermatologul rus Irina Skorogudaeva a explicat cum pot fi recunoscute bolile periculoase, precum cancerul, diabetul și bolile renale, după miros. Transpirația care miroase neobișnuit vorbește despre procesele distructive din organism, spune medicul.

De exemplu, în bolile oncologice, corpul emană un miros specific de ,,carne alterată”. În plus, temperatura corpului crește și apare transpirația accentuată ca mecanism de termoreglare.

Specialistul a explicat că acest lucru se datorează faptului că se produce „factorul de necroză tumorală”, cu ajutorul căruia organismul luptă împotriva creșterii maligne.

Medicul a mai menționat că, în caz de diabet, o persoană miroase a ,,mere putrezite și a acetonă”. Când insulina este insuficientă, glucoza nu intră în celule. Prin urmare, începe procesul de producere a energiei din grăsimi. Astfel se formează corpuri cetonice, care sunt transformate în acetonă.

Medicul a adăugat că în boli de ficat și rinichi – transpirația pacientului capătă miros de amoniac.

Medic: Cum putem reduce riscul de cancer colorectal

În ultimele decenii în țara noastră se atestă o creştere lentă, dar continuă a morbidităţii prin cancer colorectal. Anual, la nivel mondial, se inregistreaza peste 1,2 milioane de cazuri noi de cancer colorectal. Pentru conştientizarea riscului acestui tip de cancer, un medic, specialist în chirurgie coloproctologică, atrage atenţia asupra unor lucruri pe care orice adult ar trebui să le ştie.

1. Ce factori pot crește riscul de a dezvolta cancer colorectal?

Factorii principali de risc pentru dezvoltarea cancerului colorectal includ sedentarismul, supraponderalitatea, fumatul, dieta săracă în fibre, consumul de alcool, consumul excesiv de carne roșie, precum și consumul insuficient de fructe și legume, împreună cu predispoziția genetică, afirmă medicul austriac Alexis Freitas, consultant chirurg al Consiliului european de chirurgie/coloproctologie.

2. În cazul acestui timp de afecțiune, care sunt cele mai frecvente simptome?

Simptomele cancerului colorectal pot fi confundate cu simptomele altor afecțiuni, însă principalele indicii ale acestui tip de cancer sunt sângele în scaun și durerea abdominală, în special în stadiile avansate. Persoanele care prezintă aceste simptome trebuie să meargă la un control medical, deoarece durerile abdominale pot ascunde probleme grave de sănătate.

3. Când este cel mai des identificat acest tip de cancer?

Stadiul în care este depistat acest tip de cancer diferă de la țară la țară. În țările unde există un program de screening și pacienții vin regulat la investigații de prevenție, cum este colonoscopia, cancerul colorectal este depistat în stadii incipiente.

4. Ce analize sunt necesare pentru diagnosticare?

Principalele analize pe care le recomandăm sunt colonoscopia, CT/RMN (dacă colonoscopia nu este posibilă), teste histopatologice, teste de sânge și de scaun.

5. Cum putem reduce risul dezvoltării cancerului colorectal?

Ca să putem reduce riscul dezvoltării acestui cancer, trebuie să mergem la controlul anual, iar dacă am trecut de vârsta de 50 de ani recomandăm să fie făcut colonoscopia, la fiecare 5 ani sau în funcție de factorii de risc pe care îi avem.

6. Ce tratamente sunt recomandate pentru aceasă afecțiune?

Tratamentele recomandate acestui tip de cancer sunt: polipectomia endoscopică în primele stadii; chirurgia (chirurgie laparoscopică cu incideță unică, chirurgie laparoscopică, chirurgie convențională); radioterapia și chimioterapia. Acestea sunt cele reomandate în funcție de cât de avansată este boala.

sursa

Boala consumatorilor de carne. Simptomele care trebuie să te trimită la medic

Excesul de carne poate agrava o boală greu de tratat: guta. Această boală este o afecţiune metabolică asociată cu excesul de carne şi în special cea de vânat. Guta este o formă dureroasă de artrită care, în trecut, era considerată boala oamenilor bogați, care consumau foarte multă carne roșie sau de vânat (bogată în purine).

Guta este agravată de regimul alimentar al unei persoane, caracterizat de consumul excesiv de carne, fructe de mare și alcool. Pe lângă tratamentul medicamentos, în gută este foarte importantă respectarea unui regim alimentar adecvat.

Excesul de purine şi pirimidine rezultate prin metabolismul cărnii la anumiţi oameni cu anumite defecte genetice determină depozite de acid uric în organism și distrugerea articulațiilor.

Crizele de gută determină dureri de articulații foarte mari și pot apărea o dată la câţiva ani sau de mai multe ori pe lună, în funcţie de stadiul bolii, dar şi de alimentaţia pacientului.

Aparitia gutei poate avea și cauze genetice, care produc aproximativ 60% din variabilitatea nivelurilor de acid uric. Studiile au arătat că trei gene (numite sLC2a9, sLC22a12 si aBCG2) apar frecvent în asociere cu guta.

De regulă, degetul mare de la picior este primul afectat, însă pot fi afectate și alte articulații, precum cele ale piciorului, mâinii, genunchiului, coatelor sau degetelor. De asemenea, poate să apară inflamația lichidului articular (bursita), aceasta apărând cel mai adesea la nivelul cotului sau genunchiului.

Cum arată astăzi fiica actorului din ,,Танцор Диско”, care a fost găsită la gunoi
Articolul anterior
Mall of Fame primăvăratic: Fashionistele din Capitală au sărbătorit eleganța, rafinamentul și bunul-gust!
Articolul următor