A început sezonul virozelor respiratorii. Ambulanțele din Capitală au intervenit la 2.400 de solicitări în doar o săptămână

Circa 130 de copii au fost internați săptămâna trecută în instituțiile medicale din capitală cu viroze. În total, în ultima săptămână, au fost înregistrare peste 2400 de solicitări la serviciile de urgență ale spitalelor municipale.

separator

Circa o mie de persoane au fost internate în instituțiile medicale. Astfel, au fost înregistrate trei cazuri de intoxicații cu medicamente și un caz de intoxicație cu ciuperci. În aceeași perioadă, 78 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii, informează moldpres.md.

De asemenea, au fost înregistrate peste 360 de cazuri de maladii infecțioase. Dintre acestea 268 sunt cazuri de boli diareice acute. Cele mai multe cazuri au fost sesizate la copii – 215, ceea ce constituie peste 80%. Din numărul total de copii, 130 au fost internați în spitale, cu 6 cazuri mai mult decât săptămâna trecută.

La fel, autoritățile locale au anunțat că pe parcursul lunii trecute au fost înregistrate 111 cazuri de dizenterie acută.

alte Articole interesante