Mai mulți copii și mamele lor s-au intoxicat, după ce au luat masa în cantina unui spital din Capitală

Intoxicație în masă la Spitalul municipal nr. 1 pentru copii din Capitală. Cinci femei, care se aflau împreună cu micuții lor internați, au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au luat masa la cantină.

separator
cop

Incidentul a avut loc joi. Sursa infecţiei ar fi supa şi peştele, gătite în bucătăria instituţiei medicale.

Potrivit femeilor, la scurt timp după ce au consumat bucatele au început să aibă dureri de stomac, diaree şi vomă.

Astăzi, reprezentanţii Centrului municipal de Sănătate Publică şi ai Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat controale, în urma cărora au depistat mai multe abateri în cantina şi în bucătăria spitalului. Specialiștii au depistat 26 de kilograme de carne și aproape patru kilograme de pește, fără acte de proveniență.

Prin urmare, termenul de valabilitate, dar și data producerii nu se cunosc. Printre nereguli se numără faptul că unele legume erau păstrate în condiţii insalubre.

Deși pacientele spun că sunt monitorizate după ce s-au intoxicat, șefa secției în care sunt internate mămicile vorbește doar despre un singur caz de intoxicație, de aceea nu a socotit de cuviinţă să anunţe superiorii.

„Este o singură mămică la care i s-a făcut rău atunci în seara când a fost solicitată echipa de urgență. N-a fost cazul să raportăm mai sus. Nu a fost ceva ieșit din comun”, a spus șefa de secție de la Spitalul nr. 1 pentru copii.

Șefa blocului alimentar riscă să fie amendată.

„Un proces verbal contravențional care va fi înaintat în instanța de judecată. Undeva o mie, două mii de lei”, a spus inspectorul principal de la Direcția municipală ANSA, Oleg Lişcenco. 

Probele prelevate vor arăta abia peste câteva zile care a fost sursa exactă a toxiinfecţiei alimentare.

sursa: www.publika.md.

alte Articole interesante