Un tânăr de 17 ani din Capitală a murit din cauza gripei. Familia este în stare de șoc

Tânărul în vârstă de 17 ani, din Chișinău, a decedat ieri în spital, din cauză că s-a adresat prea târziu după ajutor medical. Băiatul a mers la Serviciul Medicină de Urgență pe data de 12 februarie. Medicii i-au evaluat starea de sănătate și au apreciat că aceasta este una extrem de gravă. Copilul a fost internat cu semne de șoc toxico–bacterian și febră de 38,3 grade Celsius.

separator

Adolescentul a fost transportat la IMSP SCMC ”V.Ignatenco” cu diagnosticul „Șoc toxi–infecțios, Bronhopneumonie bilaterală confluentă, Pleurezie exudativă fibrinoasă, Insuficiență respiratorie gr.IV, Cardiopatie toxico-infecțioasă, Insuficiența cardio-respiratorie, Insuficiență renală acută cu dereglarea funcției de excreție și filtrație, deprimarea hemopoiezei cu predominarea limfocitelor, Disfuncție intestinală, Gripă”.

La IMSP SCMC ”V.Ignatenco”, pacientul a fost luat urgent în zona de resuscitare, au fost efectuate imediat măsurile de reanimare cardio-respiratorie.

În pofida tuturor acțiunilor aplicate, starea copilului s-a agravat continuu, au crescut semnele de hipoxie tisulară, iar pe 13 februarie, ora 8.25, a survenit moartea biologică.

,,Din spusele rudelor (buneilor), copilul a avut tuse uscată, rară, din data de 8 februarie, însă a fost activ și nu s-a adresat la medic. Pe data de 12 februarie, dimineața, au apărut frisoane, slăbiciuni, febră până la 38,5 C. Rezultatul examenului virusologic la materialul biologic prelevat atestă prezența ARN-ului virusului gripal B”, se arată în comunicatul emis pe pagina web a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor și complicațiilor acestora, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atrage atenția la exigența sporita a cetățenilor în această perioadă, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea încăperilor de serviciu, de studii și la domiciliu. La apariția primelor simptome de răceală este necesar de a întreprinde următorii pași: adresarea imediată la medicul de familie, izolarea timpurie a bolnavului, utilizarea măștilor de protecție, dereticarea umedă cu folosirea dezinfectanților și alte măsuri recomandate de specialiști și administrarea tratamentului indicat de medic.

alte Articole interesante