9 sfaturi utile în alegerea decorului de nuntă!

Cu siguranță, decorul este unul dintre cele mai importante elemente care conferă culoare nunții și creează întreaga atmosferă. El îți transformă cel mai memorabil eveniment din viața ta într-o poveste. Tocmai de aceea, alegerea decorului pentru nuntă trebuie să fie la fel de bine tratat ca și alegerea sălii de banchet sau a rochiei de mireasă.

separator
9-decor-rustic-pentru-scaunele-mirilor
Gândește-te la decor din timp. Alege împreună cu logodnicul tău sau cu un specialist în domeniu culorile sau tematica nunții. Inițial schițează decorul visurilor tale, stabiliți împreună ce vă doriți în linii mari, iar ulterior gândiți-vă la detalii. Cel mai bine ar fi să decidă asupra elementele de decor doar viitorii soți, fără a implica alte persoane. Părinții, sora, fratele, prietenii pot avea alte idei, diferite de ale voastre, și pot să vă încurce mai mult decât să vă ofere ajutor.


Stabiliți elementele de decor în dependență de buget. Acesta este cel mai important criteriu atunci când vorbim despre pachetul de decorațiuni dorit. Banii sunt cei care impun o anumită limită. În același timp, bugetul poate fi modificat în dependență de necesități și dorințe. Dacă optăm pentru un decor mai pretențios, putem scade din banii alocați vestimentației, transportului, luminii, sunetului, momentelor speciale. În cazul acestora putem găsi analogii mai ieftene.

6ec5393ffbbb3f8c9662c99b4a7a6759
Nu uitați să vă raportați la numărul de invitați. Atunci când vorbim despre decorul de nuntă acest criteriu este esențial pentru că amenajarea unei săli pentru 100 de persoane sau a unei de 300 de invitați diferă ca buget și număr de elemente. În dependență de numărul invitaților, poți afla câte mese vor fi amplasate, câte scaune, cât de mare va fi spațiul pentru dans sau ce spațiu va fi acordat unui Candy Bar. Dacă aveți un număr mai mic de persoane, puteți folosi un număr mai mare de elemente de decor pentru a umple încăperea. În cazul unei nunți cu mulți invitați, decorațiunile pot încărca vizual sala și, astfel, pot strica din impresia oaspeților.

Stabiliți o temă. În loc să alegeți între 3.000 de accesorii care vă plac, mai bine vă atrageți privirile spre 20 – 50 de elemente care se potrivesc cu tema aleasă de voi. Prezența unui concept al evenimentului vă ușurează munca și câștigați timp. Nu vă limitați doar la stabilirea unei game de culori, ci asupra decorului de nuntă în întregime, asupra tuturor accesoriilor și elementelor de decor.

cum-sa-faci-singura-un-cadru-pentru-poze-la-nunta-diy-photobooth-rustic-dantela-panza-de-sac-nunta-in-aer-liber-decor
Culorile, stilul elementelor de decor și materialele folosite pentru nuntă trebuie să se îmbine armonios între ele. Nu este recomandat să combinați în cadrul aceluiași eveniment diferite stiluri, cum ar fi elemente moderne și elemente tradiționale românești sau elemente vintage cu elemente jucăușe și glumețe. Pe lângă acestea, aranjamentele florale trebuie să fie în același stil cu sala, cu scaunele și mesele sau cu tema aleasă de voi. De asemenea, conceptul nunții este ales în funcție de mărimea locației. Daca veți da petrecerea într-o sală spațioasă, cu pereți albi veți putea folosi o paletă cromatică mai variată și o gamă mai mare de elemente de decor de nuntă. În cazul unei locații cu pereții colorați sau care sunt deja decorați veți fi nevoiți să reduceți semnificativ din numărul decorațiunilor.

Decorul de nuntă trebuie să fie ales în concordanță cu tema:
1. Tema în funcție de anotimp cu culori și aranjamente florale specifice;
2. O temă inspirată din altă cultură (influențe japoneze, indiene, rusești, franceze, mexicane ș.a.) sau bazată pe tradițiile românești;
3. Tema în funcție de o anumită epocă (antică, medievală, Baroca, Renascentista);
4. Tematica legată de o carte („Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell, „Mândrie și prejudecată” de Jean Austin, „Stăpânul inelelor” de J. R. R. Tolkien ș.a.);
5. De un film (Harry Potter, The Great Gatsby, Avatar ș.a.);
6. Elementele naturii (foc, aer, apă, pământ);
7. Hobby (avioane, mașini, pictură, dans ș.a.).

decoratiuni-de-nunta-toamna
Folosiți o intrare de efect. Dacă locația vă permite să decorați intrarea după bunul vostru plac, profitați de această ocazie. Puteți întâmpina oaspeții cu un covor roșu, o arcă din flori sau baloane, boluri cu lumânări sau sculpturi. De asemenea, puteți să le oferiți un pahar cu șampanie, vin, suc, o cană cu ceai, cafea sau dulciuri aranjate frumos pe o masă decorată în stilul propus.

Amenajați un spațiu special pentru fotografii. Dacă doriți niște poze originale atât în cuplu, cât și cu invitații, ieșiți din tipar cu un proiect creativ. Folosiți elementele de decor sau aranjamentele florale pentru a crea un cadru frumos și armonios. Alegeți tipul fotografiilor în dependență de tema propusă inițial, de decorul nunții sau alegeți pentru a distra publicul (poze romantice, vintage, amuzante).

rustic wedding cake table decorations

Puteți avea un scrânciob decorat în nuanțe pale sau cu flori vii sau puteți opta pentru Cabina Foto cu personalizarea pozelor in funcție de tematica nunții. În cel de-al doilea caz, acesta va reprezenta un element interactiv ce va ridica dispoziția publicului. Veți putea face poze cu pălării de toate mărimile, cu ochelari de toate culorile, invitații vor putea intra în pielea unui polițist, doctor, actor sau cântăreț.

Sursa

Cele mai frecvente minciuni care ți se spun despre reparația mașinii tale: dezvăluirile unui mecanic

Deși este important să ții pasul cu întreținerea mașinii tale, există riscuri să cheltuiești mai mult decât ar trebui la mecanic. Mai rău, s-ar putea să cheltuiți bani pe lucruri de care nici măcar nu aveți nevoie.

GOBankingRates a vorbit cu Chris Pyle, un mecanic auto calificat și expert auto la JustAnswer, despre principalele minciuni pe care le aud oamenii despre reparațiile auto, scrie ziare.com. Iată ce a spus acesta.

Ar trebui să schimbați uleiul în funcție de vechimea mașinii

Ideea că trebuie să schimbați uleiul în funcție de vechimea mașinii este, după părerea lui Pyle, „o prostie”.

Mulți mecanici vă vor spune, de asemenea, că trebuie să schimbați uleiul la fiecare 5.000 de kilometri. Deși acest lucru este adevărat pentru unele vehicule, cele mai moderne pot merge adesea mult mai mult timp – până la aproximativ 12.000 de km – fără o schimbare de ulei. Ceea ce contează este ceea ce recomandă producătorul și ceea ce indică culoarea jojei.

„Obiceiurile dumneavoastră de conducere, motorul și kilometrii vor determina când trebuie schimbat uleiul. Puteți să vă uitați la uleiul de pe jojă pentru a vedea când este necesar, vizualizând culoarea.”

Aveți nevoie de protecție pentru vopsea și tapițerie

O altă minciună frecventă este aceea că trebuie să vă protejați vopseaua și tapițeria mașinii, indiferent de cât costă. Și poate costa o sumă considerabilă – în jur de 499 de dolari, potrivit lui Pyle.

„Practic, ei petrec 30 de minute pulverizând niște ceară pe vopsea și produse similare cu scotch guard pe țesătură”, a spus Pyle. „Practic, primești aproximativ 50 de dolari în produse și timp, cu o marjă de profit uriașă”.

Trebuie să aveți mai multe sisteme antifurt

Vi s-a spus vreodată că mașina dumneavoastră are nevoie de sisteme antifurt suplimentare? Cu excepția cazului în care vehiculul dumneavoastră nu are niciunul, este foarte probabil ca acest lucru să nu fie adevărat.

„Cel de la producător este adecvat”, a spus Pyle. „Dacă un hoț vrea mașina, va avea instrumente de diagnosticare la nivel de dealer și va face chei pe loc și o va fura, indiferent de sistemele care au fost adăugate.”

Geometria roților este o necesitate

Majoritatea mașinilor moderne solicită o aliniere pe patru roți. Aceasta include furgonete, autoturisme, crossovere și SUV-uri mici. Dacă vă reparați mașina și mecanicul vă spune că aveți nevoie de alinierea tuturor celor patru anvelope, aceasta este adesea o idee bună.

Cu toate acestea, potrivit lui Pyle, unii mecanici vor încerca să vă taxeze pentru toate cele patru roți, chiar și atunci când le aliniază doar pe două dintre ele. Dacă, să zicem, roțile din spate nu au fost reglate, acest lucru nu este adevărat. Asigurați-vă că verificați de două ori tot ceea ce a făcut mecanicul și comparați cu factura totală pentru a vă asigura că nu plătiți prea mult.

Aveți nevoie de o revizie a sistemului de combustibil

Deși este posibil să aveți nevoie de un service pentru sistemul de alimentare cu combustibil, nu toate sunt atât de bune pe cât se crede.

„Unele sunt chiar bune, dar multe nu sunt deloc speciale. Acestea variază de la 249 de dolari la 449 de dolari”, a spus Pyle. „Cele care nu sunt bune sunt doar un agent de curățare a injectoarelor de combustibil adăugat în rezervorul de combustibil. Proprietarul poate face același lucru cumpărând o sticlă cu 10 dolari.”

Veți avea nevoie de anvelope noi mai devreme decât credeți

Feriți-vă de mecanicii care încearcă doar să vă vândă mai mult decât trebuie lucruri precum anvelope noi – se întâmplă mai des decât ați putea crede.

„Multe ateliere vă vor verifica mașina în speranța de a găsi o problemă și de a vă vinde ceva. Ei vă vor spune că anvelopele sunt sub 5 mm și ar trebui înlocuite. Nu este cazul”, a spus Pyle. „Dacă conduceți inteligent, puteți rula o anvelopă până la 1 mm de bandă de rulare. Banda de rulare este acolo pentru a elimina apa. Dacă conduci mai încet pe ploaie, poți obține mult mai mulți kilometri din anvelope.”

Aveți nevoie de frâne noi mai devreme

A avea frâne fiabile este esențial pentru a asigura o călătorie sigură. Dar dacă ți se spune că ai nevoie de ele în momentul în care sunt sub 3 mm, s-ar putea să mai reziste un pic.

„Frânele sunt adesea recomandate sub 3 mm. Din nou, dacă le acordați atenție, le puteți folosi mai mult timp”, a spus Pyle. „Cei mai mulți menționează lucrurile prea devreme, deoarece majoritatea proprietarilor de mașini nu acordă atenție mașinilor lor. Ei doar pun benzină în ea și nu verifică niciodată”.

Trebuie să plătiți pentru greșelile lor

Dacă ați plecat vreodată cu mașina de la reprezentanță sau de la mecanic după ce ați făcut reparații doar pentru a constata că ceva nu este în regulă, în general, ei sunt cei care trebuie să rezolve problema, nu dumneavoastră. Așadar, gândiți-vă de două ori înainte de a plăti pentru ceva ce au făcut greșit, mai ales dacă acest lucru este prevăzut în contract.

„Ați încheiat un contract conform căruia diagnosticul și reparația lor sunt corecte și [soluția]”, a spus Pyle. „Dacă plecați cu mașina și încă mai aveți probleme, nu ar trebui să plătiți pentru a repara altceva. Ei încalcă contractul. Ei nu au furnizat ceea ce ați semnat și pentru care ați plătit. Trebuie să îndrepte lucrurile, făcându-și treaba sau să vă restituie banii și să o ia de la capăt”.

Alte minciuni pe care le-ați putut auzi despre reparația mașinii dvs.

Iată doar câteva alte minciuni sau concepții greșite despre reparația mașinii pe care s-ar putea să le credeți:

Trebuie să vă duceți autovehiculul la reprezentanța de unde l-ați cumpărat pentru a face reparații, altfel pierdeți garanția. În realitate, ar trebui să puteți să vă duceți vehiculul la orice atelier de reparații acreditat fără să vă pierdeți garanția.

Aveți nevoie de reparații suplimentare. Unii mecanici vor încerca să profite de clienți, spunându-le că au nevoie de mai multe reparații decât credeau. Cereți o a doua opinie, scrie finance.yahoo.com.

Este nevoie de o reparație completă a frânelor. Dacă un mecanic spune că aveți nevoie de o reparație completă a frânelor, întrebați dacă puteți înlocui pur și simplu plăcuțele de frână. Aceasta este o soluție mult mai ieftină – și adesea viabilă.

Aveți nevoie de o spălare a lichidului de transmisie. Acest lucru poate costa între 125 și 250 de dolari. Și, deși veți avea nevoie de una uneori, s-ar putea să nu fie atât de des pe cât susține mecanicul. Aflați de ce o sugerează înainte de a merge pe această cale. O schimbare a lichidului și a filtrului de ulei ar putea fi suficientă.

Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp

Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori.

Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte, lalele pot fi destul de pretențioase dacă nu sunt îngrijite corect, transmite catine.ro.

Descoperă ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp.

Florarii vin în ajutor doamnelor și le dezvăluie un truc mai puțin cunoscut pentru a prelungi durata de viață a unui buchet superb de lalele. Experții spun că lalele pot rezista pentru o perioadă lungă de timp dacă sunt îngrijite în mod corect.

Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp

Pentru început, specialiștii recomandă ca atunci când mergi să cumperi lalele să alegi buchetele care nu s-au deschis încă.

Lalele îmbobocite vor rezista mai mult timp decât unele înflorite complet. Pentru a prelungi durate de viață a lalelelor, florarii recomandă să adaugi în apa acestora puțin zahăr și gheață. Gheața ajută lalele să nu se deschidă la fel de repede.

Ține cont de faptul că lalele sunt flori care au nevoie de multă apă. Este important să păstrezi apa lalelelor tale proaspătă și să o schimbi periodic.

Alege să pui florile într-o vază spațioasă, în care acestea să aibă suficient loc. Apoi adaugă zahărul în apa din vază și amestecă până ce acesta se dizolvă.

Pentru un plus de prospețime poți adăuga mai apoi câteva cuburi de gheață. Apa rece va prelungi durata de viață a florilor tale. Ai grijă ca la câteva zile să tai puțin din codița lalelelor.

Specialiștii de la Parade.com sugerează să tai codița lalelelor la un unghi de 45 de grade. Ține cont și de frunzele lalelelor. Cele care stau prea mult timp sub apă ar putea începe să se descompună. Este recomandat să îndepărtezi frunzele care ar putea pune în pericol durata de viață a florilor tale.

Tot legat de durata de viață a acestora este important și locul în care le așezi. Florarii spun că acestea ar trebui ferite de căldura în exces și ar trebui așezate într-un loc luminos.

Ce semnificație au lalelele

Florile reprezintă modul perfect prin care poți să-ți exprimi sentimentele față de o persoană. Lalelele sunt gingașe, parfumate și colorate.

Ele sunt un simbol al primăverii, dar pot avea o semnificație mult mai profundă. Află mai multe și despre semnificația zilei de 1 martie. Vezi de ce este atât de importantă.

În unele culturi, lalelele sunt un simbol al perfecțiunii și al dragostei profunde. Vreme de secole au fost asociate cu iubirea necondiționată. Totodată, lalelele mai pot simboliza renașterea.

Dacă știi că o persoană trece printr-o perioadă mai dificilă, atunci lalele i-ar putea însenina ziua. În epoca victoriană, oamenii asociază lalele cu actele de caritate. Chiar și culoarea lor poate ascunde un mesaj aparte. Se spune că lalele albe simbolizează respectul și puritatea.

Despre lalele galbene se spune că simbolizează speranța și fericirea. Lalelele orange pot simboliza entuziasmul și spiritul liber. Lalele roșii, unele dintre cele mai populare, pot însemna dragostea eternă și pasiunea. Lalele roz, deși mai rare, simbolizează afecțiunea și conexiunea spiritual.

Lalele violet sunt asociate cu regalitatea și simbolizează eleganța. Lalele albastre, destul de rar întâlnite la noi, simbolizează serenitatea și pacea interioară.

Trucul incredibil care îți poate salva viața dacă te prinde o furtună cu fulgere

Să fii prins de furtună nu este niciodată plăcut, chiar dacă ești echipat. Dacă este vorba de una cu fulgere, atunci situația se complică. Pentru astfel de situații, specialiștii nemți vin cu un sfat care, la prima vedere, pare cel puțin ciudat, dacă nu de-a dreptul sinucigaș. Cercetătorii care au analizat astfel de furtuni spun că este mai bine să renunțăm la umbrelă și să lăsăm ploaia să ne ude bine pe cap. În acest fel, ne mărim șansele de a scăpa teferi dacă ne lovește fulgerul.

Un studiu realizat la o universitate din Germania a arătat că apa de ploaie de pe scalp acționează ca o „cască” de protecție în cazul unei descărcări electrice, curentul urmând calea cea mai conductibilă spre sol, prin pelicula de apă care ne acoperă corpul. Șansele de supraviețuire cresc de 70% la 90%, arată studiul, publicat în Scientific Reports și citat de 20Minutos.

Cercetarea a folosit două modele de cap cu trei straturi reprezentând scalpul, craniul și creierul. Unul a fost stropit cu apă pură, pentru a o simula pe cea de ploaie și ambele au fost expuse la șocuri electrice puternice. Capul umed a suferit mai puține leziuni, iar „creierul” său a avut o expunere la curent electric cu 13% mai mică decât capul uscat, ceea ce ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Pentru a beneficia de protectie, scalpul trebuie sa fie umed, nu doar parul.

sursa

Crimă odioasă la Botanica. O femeie și-a înjunghiat cei doi copii, de un an și 12 ani
Articolul anterior
Cele mai frecvente greșeli care se fac atunci când se administrează antibiotice!
Articolul următor