Cum să speli corect prosoapele

Dacă nu le speli corect, prosoapele se pot deteriora. În plus, din cauza că sunt folosite zilnic, pe fibrele acestora rămân celule moarte de piele și alte reziduri care formează un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor periculoase pentru pielea ta.

separator

cum-sa-speli-corect-prosoapele

Cum să speli corect prosoapele albe

Spală prosoapele o dată la trei, patru zile. Pentru prosoapele albe, poți folosi apă fierbinte și înălbitor. Prosoapele albe ar trebui spălate singure în mașina de spălat sau cu alte rufe albe rezistente, pentru a preveni îngălbenirea sau transferul de culoare. Spală prosoapele de corp după fiecare utilizare, separat de alte rufe, din motive de igienă.

Cum să speli prosoapele colorate

Pentru a fixa culoarea proasoapelor colorate, spală-le singure sau cu alte rufe în culori similare la primele spălări.

Folosind jumătate din cantitatea de a detergent necesar, adaugă o jumătate de cană cu oțet alb în apa în care le speli. Oțetul ajută la fixarea culorii și îndepărtează excesul de detergent rămas pe ele. Folosește apă caldă și detergent dezinfectant fără clor pentru prosoape colorate, scrie eva.ro.

Nu folosi balsam de rufe de fiecare dată când speli prosoapele, ci o dată la trei, patru spălări. Acumularea de substanțe conținute în balsamurile de rufe afectează puterea de absorbție a prosoapelor.

Scutură bine prosoapele după ce le scoți din mașina de spălat și le pui la uscat pentru a îndepărta fibrele desprinse sau scamele, dar și pentru a le descurca fibrele, devenind astfel mai pufoase și mai absorbante.

Ai grijă ca prosoapele să fie bine uscate înainte de a le lua de pe sârma de rufe sau din uscător. Chiar și în cazul în care sunt foarte puțin umede, prosoapele pot dezvolta un miros neplăcut.

Este de preferat să calci prosoapele la temperatura maximă recomandată pe etichetă. Vor arăta mult mai bine, dar vor fi și dezinfectate pentru că temperatura ridicată a fierului de călcat va ucide bacteriile.

alte Articole interesante