Lucruri despre căsătorie pe care nu ți le spune nimeni înainte de nuntă!

Când nunta la care ai avut rolul principal – acela de mireasă se încheie, și toată lumea pleacă acasă… începe viața unui cuplu. Cu bune, cu rele – sunt însă unele lucruri care ar trebuie să le știi. Și anume ce greșeli să nu faci în viața de cuplu.

separator

Lucruri despre căsătorie pe care nu ți le spune nimeni înainte de nuntă!


Orice femeie inteligentă știe că viața nu este o poveste cu zâne.  Să recunoaștem, căsătoria nu este pentru cei slabi de înger. Ne place să credem că dragostea curată pe care o împărtășim ne va face să mergem înainte. Da, este adevărat că ne împinge înainte. Dar nu toate lucrurile cu care ne confruntăm în căsnicie sunt așa plăcute.

Asta poate suna cumplit. Dar iată care este secretul: uneori părțile cele mai puțin romantice ale căsniciei sunt cele care te pot învăța cele mai multe lucruri despre tine, despre partenerul tău și despre natura iubirii dintre voi. Iată niște adevăruri simple care îți deschid calea către comorile și plăcerile surprinzătoare ale adevăratei vieți amoroase pe care o ai: imperfectă și diferită de poveștile cu zâne.

1. Te vei uita la cel de lângă tine și te vei întreba: „Asta-i tot? Pentru totdeauna?”

Când te căsătorești, crezi că fiindcă ai făcut alegerea potrivită – sufletul tău pereche – veți fi fericiți împreună până la moarte. Apoi te trezești într-o dimineață și îți dai seama că oricât de grozav este el, nu te face fericită în orice moment al fiecărei zile. De fapt, în unele zile te vei întreba chiar de ce te-ai grăbit așa de tare să te măriți. Și probabil te gândești că nu asta căutai…
De fapt, chiar pe el l-ai vrut. Însă, în acea zi minunată în care tu și iubitul tău tăiați împreună tortul, ciocneați pahare de șampanie și dansați valsul miresei, nu ți-ai dat seama că „la bine și la rau“ nu se aplică numai atunci când în viață apare o tragedie.

Puterea relației voastre este de fapt pusă la încercare zi de zi, când monotonia îngrozitoare a conviețuirii te poate face să vrei să-ți iei câmpii. Atunci se strecoară dezamagirea în sufletul tău, poate împreună cu un sentiment foarte palpabil de sigurătate și suferință. NU ESTE VINA LUI. Este vorba despre tine, despre faptul că renunți la fanteziile legate de căsnicie care dansau în ochii tăi în ziua în care voi doi ați pozat pentru albumul de nuntă. Abia acum afli că mariajul nu este o destinație; este o călătorie plină de exaltare și plictiseală în egală măsură.

A te trezi dintr-un vis frumos și a vedea lumina cruda a dimineții poate să nu-ți pară motiv de sărbătoare. Dar este. Fiindcă după ce ai renunțat la acele povești ale extazului etern, vei vedea că realitatea căsătoriei este mult mai bogată și mai plină de satisfacții decât ți-ai imaginat vreodată. Este greu, da. Este și frustrant. Dar această realitate este în egală măsură plină de farmec plăcut și intens și este mult mai bună decât toate poveștile cu zâne.

2

2.Vei munci mai mult decât ți-ai imaginat vreodată

La început, când oamenii spuneau „Căsnicia înseamnă muncă“, credeai că munca se referă la a avea răbdare cu soțul atunci când uită să coboare capacul toaletei. În naivitatea ta, crezi că te vei lupta să te obișnuiești cu vreun obicei supărător, ca faptul că el iși pocneste încheieturile sau cu râgâielile.

Ce bine era să fi fost așa simplu! Însă după cum ai observat, oamenii nu sunt deloc simpli. Bărbatul tău are profunzimi misterioase și întortocheate – iar din punctul lui de vedere și tu pari destul de complicată. Trebuie să învățați să vă cunoașteți unul pe altul la fel cum ați învățat la școală geografia sau fizica. Iar dacă v-ați căsătorit nu înseamnă că s-a terminat, ci că ați promovat la studii aprofundate. Asta se întâmplă fiindcă de fiecare dată când crezi că stăpânești bine materia, aceasta se schimbă. La fel se întâmplă și cu tine.

Pe măsură ce doi oameni cresc și evoluează, adevărata muncă din căsnicie este găsirea unui mod de a comunica unul cu altul și de a vă educa unul pe altul în acest proces.

3. Uneori te vei duce la culcare furioasă (și te vei trezi și mai furioasă)

Cine a inventat sfatul dat tinerelor cupluri „Să nu vă duceți la culcare supărați“ nu știe cum se desfășoară lucrurile în dormitor, când lacrimile și acuzele zboară de colo-colo între soții năuci de somn, până în zori. Dacă scenariul ți se pare cunoscut, ține minte trei cuvinte: întâi dormiți, apoi luați o decizie – sunt mai mult de trei cuvinte, dar ai prins idea.

Trebuie să vă calmați amândoi. Trebuie să priviți lucrurile mai în perspectivă. Trebuie pur și simplu să luați o pauză. O dispută de orice fel, ca și un vin bun, are nevoie de timp ca să respire. O pauză te va ajuta să-ți dai seama dacă ești furioasă, dacă ți-au fost rănite sentimentele sau ambele, apoi să identifici cauza precisă. Poate că cearta care stă să izbucnească – despre gunoiul care dă pe dinafară și nu-l duce nimeni – se referă de fapt la sentimentul tău că te simți subapreciată.

Poate că de fapt sunteți amândoi foarte stresați la serviciu și simțiți nevoia să vă descărcați pe cineva. Luând o pauză aveți ocazia să înțelegeți astfel de lucruri și să treceți mai departe. Sau poate să vă dați seama că aveți o neînțelegere reală pe care trebuie să o lămuriți. Fără o astfel de pauză, uneori o dispută cu un subiect precis și concret se poate transforma într-un cerc fără sfârșit de certuri, în care sunt repuse pe tapet greșeli vechi și irelevante ale fiecăruia dintre voi, pe măsură ce spiritele se încing.

Chiar dacă reușiți să mențineți discuția la obiect, sunt unele certuri care se încăpățânează să nu se termine la culcare. Și dacă vă înăbușiți sentimentele pentru a respecta un termen arbitrar (ora de culcare, în acest caz), căsnicia voastră sigur nu se va îmbunătăți.

alte Articole interesante