asdfrgthyjhgfdx

La Chișinău are loc astăzi trilaterala Republica Moldova-România-Ucraina

Trilaterala Republica Moldova-România-Ucraina se va desfășura, în cursul zilei de vineri, la Chișinău, informează unica.md.

Este cea de-a treia reuniune a Trilateralei Republica Moldova-România-Ucraina la nivel de miniștri de externe. 

La eveniment au sosit omologii român și ucrainean ai ministrului Mihai Popșoi: ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, și ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. 

Trilaterala va viza o tematică extinsă, de la cooperarea regională în domeniul energiei și dezvoltarea în comun a unei infrastructuri de transport moderne și reziliente la parteneriate regionale în domeniul combaterii dezinformării.  

La încheierea discuțiilor, cei trei oficiali vor susține declarații comune de presă. 

Declarațiile vor putea fi urmărite și online pe pagina de pe Facebook a Ministerului Afacerilor Externe și cea a ministrului Mihai Popșoi.

Caz teribil! Fetiță de trei ani, găsită drogată. Mama a dus-o la spital pentru că râdea

Caz teribil în Constanța. O fetiță de trei ani a ajuns la spital cu simptomele specifice unei supradoze. După o serie de analize, medicii constănțeni au stabilit că aceasta este pozitivă la canabis, scrie evz.ro.

Copila a fost dusă de mama ei la Spitalul Județean Constanța. Femeia le-a povestit medicilor că fetița nu se mai putea opri din râs.

Echipa medicală a supus-o unor analize de sânge, în urma căreia s-a stabilit că aceasta ar fi fost drogată cu marijuana.

Cazul este unic în România, fiind vorba despre un copil de doar trei ani care are o concentrație de droguri în sânge.

Conform surselor judiciare, copila ar fi acuzat stări de rău, iar mama ar fi observat schimbări fizice, arată Gândul. De asemenea, minora ar fi avut mai multe episoade de râs isteric.

În urma verificărilor medicilor, minora a ieșit pozitiv la testul de canabis. Inițial echipa medicală a luat în calcul ideea că fetița ar fi ingerat substanțele interzise.

Copila a fost internată și a primit tratament de specialitate. Conform procedurii în astfel de cazuri, medicii au alertat autoritățile.

Mama copilei are cetățenie olandeză și a fost, de asemenea, supusă testelor antidrog. Rezultatele au fost negative. Ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au intrat pe fir și au audiat-o pe mama copilei. Femeia ar fi angajată ca navigator în cadrul unei companii din Țările de Jos.

Conform datelor din anchetă, soțul femeii este român și are domiciliul în Agigea. În fața oamenilor legii, femeia a precizat că nu știe în ce condiții s-ar fi intoxicat minora. Aceasta a menționat că în ziua respectivă a mers împreună cu fetița la un magazin cu produse tradiționale românești.

În plus, ea a susținut că fetița ar fi mâncat prăjituri, jeleuri și bomboane. Anchetatorii constănțeni au ridicat mai multe probe din magazinul respectiv. Aceștia iau în calcul varianta în care minora să fi stat într-un mediu în care se consumau substanțe interzise.

Maia Sandu, către eurosceptici: „Integrarea europeană înseamnă condiții de viață mai bune în localitățile noastre”

„Eu cred că asta își doresc toți cetățenii Republicii Moldova” este mesajul transmis de președinta, Maia Sandu cetățenilor țării, în special celor care privesc cu scepticism procesul de integrare europeană și participarea la referendumul din toamnă. Declarația a fost făcută de șefa statului, în timpul unei vizite de lucru, în satul Chetrosu, din raionul Drochia, scrie tvrmoldova.md.

Integrarea europeană înseamnă condiții de viață mai bune în localitățile noastre, atât în orașe, cât și în sate. Înseamnă salarii mai mari, pensii mai mari și mai multă siguranță. Eu cred că asta își doresc toți cetățenii Republicii Moldova. De aceea este important să ajungem la toți și să le explicăm. Este natural pentru oameni să aleagă ce este bine pentru ei”, a menționat ea, transmite NordNews.

Președintele a făcut, de asemenea, un apel către instituțiile de presă să ofere informații obiective despre referendumul din 20 octombrie, subliniind importanța unei alegeri informate pentru cetățeni.

Dacă vor avea acces la informații obiective, lucru pe care îl veți face și dumneavoastră, oferindu-le aceste informații, oamenii vor alege ce este bine pentru ei. Pentru ei este bine să avem pace, condiții mai bune de viață, de lucru și condiții mai bune de studii pentru copiii noștri. Acesta este procesul de integrare europeană. Este calea cea mai scurtă pentru modernizarea și dezvoltarea țării noastre”, a adăugat șeful statului.

Amintim că pe 20 octombrie în R.Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și referendumul constituțional privind integrarea în UE.