Ce spun interpreții despre starea de sănătate a lui Anatol Dumitraș!

Aseară, interpreții de-acasă și-au unit forțele și au cântat pentru a-l susține pe colegul lor de breaslă, Anatol Dumitraș. Potrivit acestora, compozitorul era o persoană tăcută, mai ales, după ce a primit diagnosticul. Probabil, din această cauză, artistul nici nu a spus nimănui despre situația în care se află.

separator
_MG_4510

Vedetele au interpretat piesele cunoscutului compozitor și l-au susținut atât financiar, cât și cu o vorbă bună.

“Ne cunoaștem de-o viață. Eu îl țin minte de când era un băiețel tânăr, când a venit pentru prima dată la Filarmonică. Pe parcursul anilor, am lucrat foarte mult împreună, a scris și câteva piese pentru mine. Ultimul concert l-am avut în România. Era foarte viguros și, probabil, nici el nu știa de boala lui.

Dar după ce a aflat vestea, s-a retras și a căzut într-o depresie foarte urâtă, era imposibil să-l scoți din casă. Chiar și Alexandru Vdovicenco povestea că l-a convins cu greu să meargă la medic. S-a bucurat foarte tare când a aflat că facem un concert. Noi toți suntem muritori, dar este de datoria noastră să luptăm până în ultima clipă a vieții. Să nu lase mâinile în jos, eu cred că el va trece peste acest pas.”, a declarat Olga Ciolacu.

 “Cântam împreună la concerte. Este unul dintre cei mai buni muzicieni de la noi. Amândoi suntem de la nord și suntem prieteni. El mereu era băiat serios. Mi-a plăcut stăpânirea asta a lui. Să dea Dumnezeu să revină cât mai curând și vom face aici un concert și _MG_4440un “guleai”…așa cum scrie cartea!„, a spus Alexandru Lozanciuc.

„Îl cunosc pe Anatol de când eram student la Ștefan Neaga. Mergeam la spectacole la formația Plai. El era solist și avea o muzică deosebită. Nimeni nu a prelungit felul ăsta de a trata muzica. E un compozitor foarte bun, piesele lui le cântă mulți din colegii noștri, îi doresc numai sănătate.„, a adăugat Gheorghe Țopa.

“Îl cunosc din anii tinereții, de când trăiam în același cămin, prin 1980. Ne întâlneam întotdeauna la sărbătorile de iarnă. Nu era un om foarte deschis, de aceea comunicam mai mult cu soția lui. Creația lui mergea foarte bine și ne bucuram pentru el. Îi urez să se facă bine și să creeze mai departe. Să-l vedem sănătos alături de noi!”, a declarat Ioana Căpraru.

„Eram în relații foarte bune, chiar dacă am avut puține spectacole împreună. Îmi pare rău și regret mult că s-a întâmplat așa cum s-a întâmplat. El este un băiat dârz, curajos și va reveni din nou în scenă.”, a spus Nicolae Glib._MG_4543

“Sunt convinsă că este un obstacol peste care Anatol va trece ușor. Noi doar am venit să-l susținem financiar pentru că un artist nu câștigă atât de mult. Puterea gândului face minuni și dacă  ne vom ruga cu toții, el cu siguranță se va face bine.”, a zis Anastasia Lazariuc.

_MG_4435 _MG_4443 _MG_4445
  
_MG_4447 _MG_4449 _MG_4456 _MG_4457 _MG_4463
_MG_4469 _MG_4470 _MG_4478 _MG_4481 _MG_4482
_MG_4493 _MG_4495 _MG_4504 _MG_4506 _MG_4508
_MG_4515 _MG_4521 _MG_4522 _MG_4523 _MG_4527
_MG_4529 _MG_4531 _MG_4532 _MG_4533 _MG_4446
_MG_4537 _MG_4539 _MG_4543

Irina Rîngaci a devenit vicecampioană europeană

Irina Rîngaci a devenit vicecampioană europeană! Moldoveanca a cucerit medalia de argint la competiția continentală din capitala Slovaciei, Bratislava, scrie moldova1.md

Sportiva noastră a pierdut finala categoriei de greutate de până la 65 de kilograme în fața reprezentantei Norvegiei, Grace Bullen.

Irina a fost învinsă cu scorul de 8-11.În drum spre finală, Irina Rîngaci le-a învins pe maghiara Eniko Elekes, iar pe ultimul act al competiției a dispus de ucraineanca Irina Koliadenko.

Irina Rîngaci și-a asigurat medalia de la Europenele pentru seniori pentru al cincilea an consecutiv. În 2021 și 2022, luptătoarea moldoveancă a devenit campioană europeană, iar în 2023 – vicecampioană.

Anul trecut s-a ales cu medalia de bronz.Rîngaci este a doua sportivă din țara noastră a cucerit o medalie la ediția din acest an a Europenelor.

O zi mai devreme, Mariana Drăguțan a cucerit bronzul. Ea a concurat în categoria de greutate de 55 de kilograme, iar în finala mică s-a impus în fața reprezentantei Ungariei, Roza Szenttamasi.

Uniunea Europeană îi propune lui Trump tarife „zero” la toate produsele industriale. „În caz contrar, vom răspunde prin contramăsuri”

Comisia Europeană a oferit Statelor Unite o înțelegere pentru eliminarea tarifelor la toate bunurile industriale, în cadrul negocierilor comerciale, potrivit Euronews și CNN.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei, a subliniat intenția de a riposta la politicile lui Donald Trump în cazul eșuării discuțiilor, scrie libertatea.ro

Trump a anunțat un tarif general de 20% pentru importurile din Uniunea Europeană, care va intra în vigoare pe 9 aprilie. Oțelul, aluminiul și automobilele vor fi supuse unei rate separate de 25%. În total, peste 380 de miliarde de euro în produse fabricate în UE vor fi afectate.

Oferta „zero-pentru-zero” a Uniunii Europene pentru SUA

„Suntem gata să negociem cu SUA. Într-adevăr, am oferit tarife zero-pentru-zero pentru bunurile industriale, așa cum am făcut cu succes cu mulți alți parteneri comerciali”, a declarat președinta Comisiei luni după-amiază.

„Pentru că Europa este întotdeauna pregătită pentru o înțelegere bună. Deci o păstrăm pe masă. Dar suntem, de asemenea, pregătiți să răspundem prin contramăsuri și să ne apărăm interesele.”, a spus ea.

Îngrijorări privind impactul global al tarifelor lui Trump

Von der Leyen a descris tarifele ample ale lui Trump ca fiind un „punct major de cotitură pentru Statele Unite” care ar avea „costuri imense” pentru consumatorii și companiile americane și ar aduce o lovitură „masivă” economiei globale.

Pe lângă impactul imediat asupra fluxurilor comerciale UE-SUA, care pune în pericol miliarde, Comisia este, de asemenea, îngrijorată de potențialele ramificații pe care decizia lui Trump le va avea asupra comerțului internațional – în special asupra Asiei.

Monitorizarea schimbărilor în comerțul global

„Ne vom proteja, de asemenea, împotriva efectelor indirecte prin devierea comerțului. În acest scop, vom înființa o „Grupă de lucru pentru supravegherea importurilor’”, a spus ea.

„Analizăm care sunt importurile istorice pe care le avem și le-am avut și (dacă) există vreo creștere bruscă specifică a unui anumit produs sau într-un anumit sector asupra căruia trebuie să acționăm.”

Bruxelles-ul se teme că țările asiatice, ale căror economii depind de exporturi, vor fi excluse de pe piața americană și își vor redirecționa produsele către Europa ca alternativă.

China este o cauză deosebită de îngrijorare, deoarece se află deja sub intens control pentru inundarea Occidentului cu bunuri ieftine, puternic subvenționate.

Preşedintele american Donald Trump a recționat, luni, pe reţeaua sa Truth Social, susținând că Statele Unite vor câştiga miliarde de dolari din tarifele pe care le-a impus altor ţări și a acuzat „jefuitorul” China pentru că a ripostat la taxele vamale impuse de SUA, relatează CNN.

Peste 50 de țări au contactat Casa Albă pentru a iniția discuții comerciale, a declarat directorul Consiliului Economic Național al SUA, Kevin Hassett.

Bursa americană crește puternic, după ce UE a anunțat că este deschisă negocierilor

Bursele din Statele Unite au deschis sesiunea de tranzacționare de luni, 7 aprilie, în creștere puternică, după ce Uniunea Europeană a anunțat că este deschisă negocierilor și propune zero taxe pentru importurile americane.

La ora 17.18 ora Moldovei, indicele Dow 30 era pe plus cu 1,11%, indicele S&P 500 înregistra o creștere de 2,25%, iar indicele Nasdaq – unde se află principalele companii de tehnologie – consemna un plus de 3,21%.

Anterior, bursele americane erau așteptate să deschidă pe roșu, după ce președintele american Donald Trump a declarat în weekend că piețele financiare trebuie să își ia „medicamentele”, afirmație care arăta că nu este deschis la negocieri.

În același timp, Jamie Dimon – șeful JPMorgan, cea mai mare bancă americană – a avertizat că tarifele pot aduce mari probleme.

Ministrul Energiei, discuții la Baku privind parteneriatele energetice

Discuțiile s-au axat pe progresele realizate de Republica Moldova în domeniul diversificării aprovizionării cu gaze naturale, consolidării independenței energetice, dar și dezvoltării sectorului energetic, în contextul creșterii producției de energie regenerabilă și implementării măsurilor de eficiență energetică, cu suportul partenerilor de dezvoltare.

În cadrul întrevederii cu Comisarul European pentru Energie și Locuințe, Dan Jørgensen, oficialul a reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova de a integra sectorul energetic în Piața Unică Europeană și a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul constant, inclusiv pentru intervenția rapidă în vederea depășirii crizei energetice din această iarnă, provocată de Rusia. Ministrul a reiterat că intervenția promptă a partenerilor europeni a permis evitarea unei crize umanitare în stânga Nistrului.

„Apreciem susținerea continuă din partea Uniunii Europene și suntem încrezători că, împreună, vom reuși să excludem dependența față de un singur furnizor de energie, dar și să integrăm complet piețele locale de energie în piața europeană până în 2030, ceea ce va aduce Republicii Moldova un impuls simțitor pentru dezvoltarea economică”, a declarat Dorin Junghietu la întrevederea cu oficialul european.

sursa: tvrmoldova.md

Statul ne otrăvește! Fructele și legumele îmbâcsite cu nitrați dețin certificate de inofensivitate
Articolul anterior
Incredibil! Ce face această fetiță din bețișoarele de la înghețată!
Articolul următor
Close menu